9+1 ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι είναι κάποιος φανατικός «βιβλιοφάγος»

Έχει γίνει γνωστό και μέσα από μελέτες ότι το διάβασμα ωφελεί σημαντικά την υγεία. Είναι ένα "αντίδοτο" στο στρες και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ψυχή και το σώμα ενός ανθρώπου. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το διάβασμα βοηθάει στην εκγύμναση του μυαλού και στον τρόπο σκέψης. Ακόμη το διάβασμα είναι για πολλούς, το μυστικό της μακροζωΐας αλλά και όπλο κατά της άνοιας. Δεν παύει όμως ένα καλό βιβλίο να είναι κι ο καλύτερος φίλος. 

Εσύ ανήκεις σε αυτούς που δεν χάνουν την ευκαιρία να ανοίξουν ένα βιβλίο, να «μπουν» μέσα του και να χαθούν στις σελίδες; Μήπως είσαι κι εσύ λάτρης των βιβλίων και οι φίλοι σου σε αποκαλούν «βιβλιοφάγο»; Ή μήπως εσύ έχεις κάποιον γνωστό στο περίγυρο σου που είναι «βιβλιοφάγος»; Και πως καταλαβαίνεις ότι κάποιος είναι πραγματικά «βιβλιοφάγος»;

10 ενδείξεις, χαρακτηριστικά, σημάδια, όπως θέλετε πείτε το, που αποδεικνύουν πως κάποιος είναι φανατικός «βιβλιοφάγος».

1. Στο δωμάτιό του υπάρχουν στοίβες βιβλίων. Αυτό σημαίνει πως διαβάζει τόσα πολλά βιβλία ή έχει μαζέψει πολλά αδιάβαστα, που δεν ξέρει πού να τα τακτοποιήσει και πότε να τα διαβάσει, αντίστοιχα.

2. Πηγαίνει σε ένα βιβλιοπωλείο και είναι αδύνατον να φύγει χωρίς να αγοράσει ούτε ένα βιβλίο. Μα είναι κρίμα να φύγει με άδεια χέρια.

3. Όταν αφιερώνει μέρος των χρημάτων του για να αγοράσει πολλά βιβλία και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα.

4. Όταν διαβάζει συνέχεια και παντού, στο αυτοκίνητο, στο λεωφορείο, στο τρένο, μόλις ξυπνήσει, λίγο πριν κοιμηθεί.

5. Πηγαίνει φανατικά σε εκθέσεις και bazaar βιβλίων, ενώ έχει ήδη αρκετά βιβλία και μάλιστα αδιάβαστα σπίτι του.

6. Όταν διαβάζει, δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, ακόμα και σεισμός να γίνει, γιατί είναι επικεντρωμένος σε αυτό.

7. Ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του, ακόμα και αυτών των διακοπών του, διαβάζοντας.

8. Λατρεύει τη μυρωδιά και την υφή των βιβλίων.

9. Όταν το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το σπίτι των ονείρων του είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη. 

10. Έχει οπωσδήποτε ταυτιστεί με χαρακτήρες βιβλίων.

Αν από τα παραπάνω, συμφωνείτε με τα περισσότερα τότε μάλλον είσαι κι εσύ ένας «βιβλιοφάγος» που διαβάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, χωρίς να παρουσιάζεις συμπτώματα μανίας και υπερβολής. Απλά και μόνο ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.