Τα αγαπημένα μου


Πριν από καιρό, για πρώτη φορά αναπαρήγαγα μια ιδέα από το blog της Μαρίνας «Εκεί που ερωτεύομαι την ζωή» με τίτλο «10 πράγματα που θέλω να κάνω στην ζωή μου». Στην ουσία ήταν μια προ(σ)κληση, ένα blogoπαιχνίδι, στο οποίο συμμετείχα κι εγώ όπως πολλοί bloggers. Αυτή τη φορά η ανάρτηση γίνεται και πάλι με αφορμή ανάρτηση της Μαρίνας με τίτλο «Τα αγαπημένα μου», η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω το blog My Dreamland, από το οποίο και προέρχεται αυτό το post. (ας πετάξουμε και το αγγλικό μας).

Η Μαρίνα λοιπόν, όπως και η Μαρία από το My Dreamland, προ(σ)καλούν τους αναγνώστες τους, να συμμετέχουν σε αυτό το όμορφο blogoπαιχνίδι για μια απλή γνωριμία. 

Αν και προσωπικά διαθέτω στη σελίδα αυτή, τοπ 5, με τα πέντε αγαπημένα μου, εδώ θα μάθετε ότι δεν γνωρίζετε για μένα. Ας ξεκινήσω λοιπόν, χωρίς περιστροφές.


Αγαπημένος πίνακας ζωγραφικής: Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αγαπημένο πίνακα ζωγραφικής. Ωστόσο μου αρέσουν αυτοί με τοπία ή με ποδήλατα.  
Αγαπημένη ταινία: Άγγλος Ασθενής....Γιατί πολύ απλά γνώρισα και λάτρεψα τους εξαιρετικούς ηθοποιούς, Ralph Fiennes και Juliette Binoche. 

Αγαπημένο βιβλίο: Έγκλημα στο Νείλο της Αγκάθα Κρίστι....Γιατί ήταν από τα πρώτα βιβλία που βρήκα στη βιβλιοθήκη της μάνας μου, το διάβασα και γνώρισα τη λατρεμένη Αγκάθα Κρίστι και από τότε κόλλησα με το μικρόβιο της αστυνομικής λογοτεχνίας. 

Αγαπημένος συγγραφέας: Αν αυτή η ερώτηση γινόταν πριν από έξι χρόνια θα έλεγα τον Όμηρο Αβραμίδη. Αλλά εν έτη 2017, αγαπημένος συγγραφέας και ξένος μάλιστα είναι ο Jo Nesbo με διαφορά. 


Αγαπημένο κομμάτι κλασικής μουσικής: Αν και στη δισκοθήκη μου υπάρχουν δίσκοι από Tchaikovsky και Mozart, το αγαπημένο μου κομμάτι κλασσικής μουσικής δεν ανήκει σε κανέναν από τους δύο. Spring από Vivaldi


Αγαπημένο τραγούδι: Μπορεί ο Γιάννης Πλούταρχος να είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής παρόλα αυτά το αγαπημένο μου τραγούδι, αυτό που ακούω συνέχεια και το βάζω τέρμα και το τραγουδάω, δεν είναι δικό του....Η νύχτα μυρίζει γιασεμί από Θέμη Αδαμαντίδη.


Αγαπημένο πρόσωπο: Αυτά που είναι μακριά μου!!!

Αγαπημένη μυρωδιά: Θέλει και ρώτημα...γιασεμί και λεβάντα!!!


Αγαπημένο φυσικό τοπίο: Το χωριό μου, το Τριφύλλι αλλιώς και Πασμακτσί...γιατί έχει μια ομορφιά άλλο πράμα!!!

Αγαπημένη θάλασσα που κολύμπησα: Paradise στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Αγαπημένος τόπος προορισμού: Ρόδος (γιατί κυλάει και νησιώτικο αίμα στις φλέβες μου, ροδίτικο)

Αγαπημένος τόπος που θα ήθελα να επισκεφθώ: ΝαύπλιοΑγαπημένο φαγητό: Κοτόπουλο να ναι κι όπως να ναι (με πατάτες, με ρύζι, με οτιδήποτε)

Αγαπημένο γλυκό: Μπακλαβάς και μπαμπάδες

Αγαπημένη συνήθεια: Ακόμα και μόνη μου να είμαι σπίτι, βάζω ακουστικά και ακούω μουσική στο τέρμα.

Αγαπημένη εποχή: Αν και γεννημένη μήνα Ιούλιο, ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή. (Κουβέρτα, σοκολάτα σε ρόφημα, βιβλίο και τζάκι!!!)


Αυτά ήταν τα δικά μου αγαπημένα και σας προσκαλώ να 

συμμετάσχετε για να σας γνωρίσω καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.