Ο Jo Nesbo τώρα και στο σινεμά!!!


Ο Jo Nesbo είναι από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας και όχι άδικα, αφού τα βιβλία του πουλάνε τρελά, είτε με τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε είτε χωρίς αυτόν. Το πρώτο βιβλίο του Νορβηγού συγγραφέα, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, ήταν οι Κυνηγοί Κεφαλών, το 2012, σε σκηνοθεσία του Morten Tyldum και στον ρόλο του Roger Brown, ο Aksel Hennie. Η ταινία ήταν από τις καλύτερες εκείνης της χρονιάς και οι ερμηνείες των Σκανδιναβών ηθοποιών, πάρα πολύ καλές. 

Ένα από τα βιβλία του, ο Χιονάνθρωπος, μεταφέρεται στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή, στο ρόλο του Χάρι Χόλε, τον γνωστό ως Magneto από τους X-Men, Michael Fassbender. Η ταινία προβλέπεται στις ελληνικές αίθουσες τον Οκτώβριο. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του σουηδού Tomas Alfredson (Tinker Taylor Soldier Spy, Άσε το κακό να μπει) και σε παραγωγή του Martin Scorsese.


Μετά τον «Χιονάνθρωπο», ένα ακόμα συναρπαστικό μυθιστόρημα του νορβηγού μπεστελερίστα θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal. Πρόκειται για το βιβλίο, Ο Γιος, που έγινε παγκοσμίως μπεστ σελερ. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η νεοσύστατη εταιρεία Nine Stories, την οποία ίδρυσαν το 2015 ο ίδιος ο Gyllenhaal και ο παραγωγός Riva Marker. 

Πέρα από τον Γιο και τον Χιονάνθρωπο, στον κινηματογράφο πρόκειται επίσης να μεταφερθεί και το Jackpot, μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε ιστορία του Nesbo, με πρωταγωνίστρια την εκρηκτική Mila Kunis.

Τέλος, ανακοινώθηκε επίσημα, ότι και η ιστορία του βιβλίου, "Αίμα στο χιόνι", μεταφέρεται στον κινηματογράφο, όπου την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία του γνωστού ως Spiderman, Tobey Maguire, που πέρασε πίσω από την κάμερα.....κι όλα αυτά τη στιγμή που τέσσερα χρόνια μετά, ο Jo Nesbo και ο ήρωας του Χάρι Χόλε επιστρέφουν στην 11η περιπέτεια ώστε να ξεδιψάσουν τους αναγνώστες τους, εν αναμονή των ταινιών. Η Δίψα μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά (από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση από τα νορβηγικά, της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη) πριν ακόμα βγει στα αγγλικά!

Απανταχού Nesbomaniacs ...αναμένετε τον Οκτώβρη τον Χιονάνθρωπο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.