Οι Αναγνωστικές μου Συνήθειες #1

Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθώντας κάποια βιβλιοφιλικά ιστολόγια αλλά και βιβλιοφιλικούς λογαριασμούς χρηστών στο instagram, που ακολουθώ, έπεσα πάνω σε μια διαφορετική πρό(σ)κληση-ετικέτα, την λεγόμενη «My Reading Habits». Δηλαδή «Οι Αναγνωστικές μου Συνήθειες». Οι ερωτήσεις, αυτού του πρώτου μέρους, που θα ακολουθήσουν και στις οποίες απαντώ, προέρχονται από σχετική ανάρτηση του site Bookish & Bright

1. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο μέρος που διαβάζεις;
Στο σπίτι μου φυσικά. Στο μπαλκόνι, στο καναπέ, στο κρεβάτι. Αρκεί να έχω ησυχία.

2. Κανονικός Σελιδοδείκτης ή ότι βρεις μπροστά σου;
Κανονικός Σελιδοδείκτης. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιώ το σελιδοδείκτη του ίδιου του βιβλίου. Γενικά έχω μεγάλη συλλογή από σελιδοδείκτες. 

3. Πριν κλείσεις το βιβλίο τελειώνεις το κεφάλαιο ή τελειώνεις εκεί που είσαι;
Λίγες φορές θα τελειώσω εκεί που είμαι. Βασικά ψάχνω να δω που τελειώνει η πρόταση, που έχει τελεία, για να το κλείσω. Αν με συνεπάρει τόσο πολύ το βιβλίο και η ιστορία του, που γίνεται τις περισσότερες φορές, τελειώνω το κεφάλαιο και μετά το κλείνω. 

4. Τρως ή πίνεις καθώς διαβάζεις;
Δεν τρώω γιατί δε θέλω να πέσουν ψίχουλα πάνω στο βιβλίο. Αλλά προτιμώ να πίνω είτε ένα καφέ ή ένα πράσινο τσάι ή και νερό.  

5. Μπορείς να ακούς μουσική ή να βλέπεις τηλεόραση καθώς διαβάζεις;
Καθόλου. Θέλω ησυχία και να μένω συγκεντρωμένη σε αυτά που διαβάζω. 

6. Ένα βιβλίο τη φορά ή και παραπάνω;
Ένα φυσικά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί μπορούν να διαβάσουν και δύο βιβλία την ημέρα. Τελειώνω το ένα, διαβάζω άλλο. Ποτέ δύο ή παραπάνω βιβλία μαζί.

7. Διάβασμα εντός ή εκτός σπιτιού;
Και εντός και εκτός. Το καλοκαίρι ένα βιβλίο είναι η καλύτερη παρέα στη θάλασσα. Το χειμώνα, είτε στο σπίτι είτε ακόμα και σε μια καφετέρια. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, προτιμώ το διάβασμα στο σπίτι. 

8. Διαβάζεις δυνατά ή από μέσα σου;
Από μέσα μου. Πάντα από μέσα μου. Γιατί να εχοχλώ τους άλλους, με το να διαβάζω δυνατά; 

9. Σπας τη ράχη του βιβλίου ή το κρατάς σαν καινούριο;
Μη δω βιβλίο με σπασμένη ράχη, κάτι παθαίνω!!! Δεν είναι μόνο ότι το θεωρώ έγκλημα. Δεν φαίνεται ωραία και στη βιβλιοθήκη. Από θέμα διακόσμησης δηλαδή. Τα βιβλία είναι για να τα προσέχεις. Μια φορά δάνεισα βιβλίο και μου το επέστρεψαν με σπασμένη ράχη. Εγκεφαλικό!!!  

10. Γράφεις τα βιβλία σου;
Στη δεύτερη σελίδα του βιβλίου, γράφω το όνομα μου, έτσι ώστε να ξέρω ότι είναι δικό μου και όχι της αδελφής μου (βλέπετε μοιραζόμαστε την ίδια βιβλιοθήκη) αλλά και όταν το δανείζω σε κάποιον να ξέρει ότι είναι δικό μου και να μου το επιστρέψει. Αν πάρω το βιβλίο από κάποιο άλλο μέρος ή κάποια έκθεση, να γράψω και την ημερομηνία και από που το πήρα, πχ Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 08/07/2012

Αυτές ήταν οι δικές μου Αναγνωστικές Συνήθειες. 
Εσάς, ποιες είναι οι δικές σας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.