Γνώριζες ότι .... #6

Έκτη ανάρτηση αυτής της χρήσιμης, για κάποιους, και ενδιαφέρουσας στήλης. Όπως σε προηγούμενες αναρτήσεις έτσι και σε αυτή γνωρίζουμε για μικροπράγματα που συναντάμε στην καθημερινότητα μας. Στη σημερινή ανάρτηση, λοιπόν, κάνω λόγο για το διορθωτικό. Όλοι γνωρίζουμε τι είναι και ποια η χρήση του. Όπως λέει και η λέξη, το διορθωτικό, διορθώνει ότι έχουμε κάνει λάθος. Εξαφανίζει τα λάθη και τις μουντζούρες που έχουμε κάνει πάνω σε ένα χαρτί με ένα στυλό ή μαρκαδόρο. Εν ολίγοις σβήνει τα πάντα. Αποκαλείται αλλιώς και μπλάνκο και κυκλοφορεί στην αγορά, σε δύο μορφές. Σαν στυλό διορθωτικό ή υγρό διορθωτικό και σαν διορθωτική ταινία.


Γνώριζες ότι ....

  1. Το υγρό διόρθωσης είναι ένα υγρό μείγμα που χρησιμοποιείται σε επιφάνειες κειμένου όπως το χαρτί, για να καλυφθούν λάθη στο κείμενο και να ξαναγράψεις πάνω του αφού στεγνώσει. 
  2. Τα διορθωτικά γνώρισαν άνθιση κατά την εποχή των γραφομηχανών, καθώς η έλλειψη χαρτιού και πόρων δεν επέτρεπε την αλόγιστη χρήση αυτών, έτσι με το διορθωτικό εξοικονομούσαν πολλά.
  3. Τα υγρά διόρθωσης μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά την κατάποση ή την εισπνοή, λόγω του χημικού περιεχομένου τους, το οποίο μπορεί να είναι θανατηφόρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.