Movie Review: Πριν Φύγω (Before I Fall)

Η ταινία «Πριν Φύγω» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της συγγραφέας Lauren Oliver, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2011, από τις εκδόσεις Πυξίδα, του Ψυχογιού. Η ταινία από τον 2017, βρίσκεται στην πλατφόρμα του Netflix, σε σκηνοθεσία Ry Rouso-Young και με πρωταγωνιστές τους Zoey Deutch (Vampire Academy), Logan Miller (The Walking Dead)Halston Sage (How to Rock, Paper Towns)Cynthy Wu (Twisted)και Elena Kampouris (Γάμος Αλά Ελληνικά 2). 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ταινία: Πριν Φύγω (Before I Fall) 
Σκηνοθεσία: Ry Russo-Young
Πρωταγωνιστούν: Zoey Deutch, Halston Sage, Cynthy Wu κ.α 
Είδος Ταινίας: Δράμα / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 99΄

ΥΠΟΘΕΣΗΗ Σαμάνθα βιώνει μια ασυνήθιστη εμπειρία. Η ζωή της στιγματίζεται από ένα θανατηφόρο ατύχημα, στο οποίο εμπλέκεται η ίδια και οι φίλοι της, μετά από ένα πάρτι. Αντί όμως να πεθάνει, η Σαμάνθα ξυπνά την επόμενη μέρα στο κρεβάτι της και βρίσκεται παγιδευμένη σε μια λούπα, κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να πάρει διαφορετικές αποφάσεις, μήπως και αποφύγει στο τέλος της μέρας το θάνατό της.  

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκα σε προτεινόμενες ταινίες του MaxMag Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, είχα σημειώσει να παρακολουθήσω κάποιες ταινίες, ανάμεσα σε αυτές και το "Πριν Φύγω (στα αγγλικά: Before I Fall). Συνολικά είναι η τέταρτη ταινία που παρακολουθώ, που βασίζεται σε ομώνυμο βιβλίο και μεταφέρθηκε στην οθόνη αποκλειστικά και μόνο για την πλατφόρμα του Netflix.  

Η Σαμάνθα Κίνγκστον ζει με τους γονείς της και τη μικρή αδερφή της. Έχει τις τρεις φίλες της και το αγόρι της τον Ρόμπ. Την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου η Σαμάνθα περιμένει το βράδυ ώστε να ολοκληρώσει τη σχέση της με τον Ρόμπ. Η μέρα όμως αυτή είναι η τελευταία της. Ωστόσο της δίνονται επτά ευκαιρίες ώστε να επανορθώσει για πράγματα που έκανε, λόγια που είπε αλλά και να μείνει ζωντανή. Ζει την ίδια μέρα, ξανά και ξανά, προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο του θανάτου της, πως προέκυψε αυτός αλλά και να ανακαλύψει την πραγματική αξία όλων αυτών που κινδυνεύει να χάσει. 

Στα συν της ταινίας, το story της και η καλή σκηνοθεσία. Αρκετά μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό με αρκετά στοιχεία δράματος και κωμωδίας. Τα κοινωνικά θέματα που θίγονται σε αυτήν όπως το bullying, οι αδερφικές σχέσεις και γενικά οι οικογενειακές αξίες και τέλος η δύναμη της φιλίας. Μια ταινία κυρίως για το νεανικό κοινό και όχι μόνο. Οι ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών, ανάμεσα σε αυτούς και η ελληνικής καταγωγής Elena Kampouris, στο ρόλο του θύματο, που υφίσταται bullying.

Στα μείον της ταινίας, ότι πρόκειται σχεδόν για άλλη μια χιλιοπαιγμένη ιστορία. Ο αργός ρυθμός στην αρχή της καθώς και κάποιες σκηνές, που ήταν ανούσιες και περιττές. Το φινάλε της. 

Εν κατακλείδι, η ταινία "Πριν Φύγω είναι μια καλοσκηνοθετημένη ιστορία, με αρκετές δόσεις μυστηρίου, δράματος, θρίλερ και κωμωδίας. Μια ταινία που θα συγκινήσει αλλά και θα προβληματίσει, με τα κοινωνικά ζητήματα που θίγονται. Μια ταινία μέσα από την οποία μπορεί κανείς να επανεκτιμήσει τις αξίες αλλά και την ίδια την ζωή του. 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Μια ταινία πρωτίστως για τους έφηβους και τη νέα γενιά και μετά για τους άλλους. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

TRAILER:* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε ταινίες που έχω παρακολουθήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.