Movie Review: Η Ιεροτελεστία (The Ritual)

To «The Ritual» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βρετανού Adam Nevill, το οποίο κυκλοφόρησε το Μάιο του 2011. Η ταινία από τον Φεβρουάριο του 2018, βρίσκεται στην πλατφόρμα του Netflix. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Rafe Spall (Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, Καυτοί και άσφαιροι), Arsher Ali (Τέσσερις λέοντες), Robert James-Collier (Downton Abbey, Coronation Street), Sam Troughton (Robin Hood) ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον David Bruckner (SiREN, V/H/S)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ταινία: Η Ιεροτελεστία (The Ritual) 
Σκηνοθεσία: David Bruckner
Πρωταγωνιστούν: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier, Sam Troughton κ.α 
Είδος Ταινίας: Θρίλερ / Τρόμου
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 94΄

ΥΠΟΘΕΣΗΤέσσερις παλιοί φίλοι, ξεκινούν πεζοπορία στα μακρινά όρη της Σουηδίας. Κάνουν όμως το μοιραίο λάθος να κόψουν δρόμο μέσα από ένα δάσος και χωρίς να το γνωρίζουν, κάτι σκοτεινό τους ακολουθεί. Άραγε θα επιστρέψουν;

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Είναι η δεύτερη ταινία που παρακολουθώ από τότε που έβαλα το Netflix στη ζωή μου. Εδώ και ένα μήνα που έχω μπει και εγώ σε αυτήν την παρέα της πλατφόρμας, έχει πέσει το μάτι μου σε ταινίες και σειρές με υψηλή βαθμολογία. Πρόσφατα το site του MaxMag, πρότεινε 11 ταινίες που πρέπει να δουν όσοι έχουν Netflix. Έτσι και εγώ από το άρθρο αυτό, σημείωσα κάποιες ταινίες, ανάμεσα σε αυτές και η Ιεροτελεστία.  

Πέντε άντρες, φίλοι από τα παλιά, ο Λουκ, ο Ρόμπερτ, ο Χατς, ο Φιλ και ο Ντομ συναντιούνται σε ένα bar. Σκοπός της συνάντησης αυτής, να πραγματοποιηθεί ένα ακόμη ταξίδι από κοινού. Ο ένας από τους φίλους, ο Ρόμπερτ, προτείνει μια εκδρομή πεζοπορίας στη Σουηδία. Παρόλα αυτά η πρόταση αυτή, στην αρχή, δεν γίνεται δεκτή από όλους. Λίγες ώρες μετά, ο Ρόμπερτ πέφτει νεκρός, καθώς βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Μήνες μετά, οι τέσσερις εναπομείναντες φίλοι, βρίσκονται στα βουνά της Σουηδίας, πραγματοποιώντας την πρόταση-επιθυμία του καλύτερου τους φίλου. Ένας τραυματισμός ενός από αυτών, θα οδηγήσει στην απόφαση των υπολοίπων να διασχίσουν το δάσος ώστε να φτάσουν πιο γρήγορα σε κατοικήσιμη περιοχή για πρώτες βοήθειες. Όμως στο δάσος κάτι τους περιμένει και όταν οι φίλοι μπουν δεν υπάρχει επιστροφή, αφού αυτό τους ακολουθεί, χωρίς να το γνωρίζουν. Οι ίδιοι θα παλέψουν για τη ζωή τους απέναντι στο φόβο, τα ανεξήγητα φαινόμενα και το αφιλόξενο δάσος. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από το κακό που τους ακολουθεί και να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή;

Στα συν της ταινίας, η ιστορία, που σε καθηλώνει και κρατάει αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα που επικρατεί από την αρχή μέχρι λίγο πριν το φινάλε. Η σκηνοθεσία και η φωτογραφία. Τα εφέ, οι ήχοι και η ρεαλιστική απόδοση  του δάσους. Το μυστήριο, ο τρόμος, η μαγεία και η δράση. Οι πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών. 

Στα μείον της ταινίας, η απουσία τρόμου από ένα σημείο και μετά. Η έλλειψη αγωνίας. Τα αναπάντητα ερωτήματα από τα ανεξήγητα φαινόμενα που παρουσιάζονται σε αυτήν. Το προβλέψιμο και προδιαγεγραμμένο φινάλε. Η εμφάνιση του κακού πλάσματος ενώ περίμενε κανείς να αντικρίσει κάτι άλλο. 


Εν κατακλείδι, "Η Ιεροτελεστία" είναι μια καλοσκηνοθετημένη ταινία, η οποία εμπεριέχει σκοτεινή μαγεία, αρχαία σύμβολα, τρόμο και μυστήριο και που είναι ικανή να καθηλώσει τον θεατή μέχρι τέλους, με φόντο την άγρια φύση. 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Αν είσαι λάτρης των ταινιών πεζοπορίας και τρόμου. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ6/10

TRAILER:* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε ταινίες που έχω παρακολουθήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.