Έρχεται η «Μάγισσα» της Camilla Lackberg


Λίγες μέρες έμειναν για να κυκλοφορήσει η δέκατη περιπέτεια του αστυνομικού επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του Έρικα Φάλκ, του πιο αγαπημένου ζευγαριού της αστυνομικής λογοτεχνίας που πρωταγωνιστεί στα βιβλία της σουηδής βασίλισσας των μπεστ σέλερ Camilla Lackberg. 

Παράλληλα, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, πραγματοποιούν διάφορες δράσεις και διαγωνισμούς στα social media, προ(σ)καλώντας τους φανατικούς αναγνώστες της συγγραφέας αλλά και γενικώς της αστυνομικής λογοτεχνίας. Η Μάγισσα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου. 


Πλοκή: Ένα ειδυλλιακό αγρόκτημα έξω από τη Φιελμπάκα, στις παρυφές του δάσους. Μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα. Τίποτα δεν προμηνύει ότι σε λίγες ώρες όλα θα έχουν ανατραπεί. Η είδηση της εξαφάνισης της τετράχρονης Νία πέφτει σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία και ξαναξυπνά τον εφιάλτη.Από το ίδιο αγρόκτημα τριάντα χρόνια πριν είχε εξαφανιστεί ένα συνομήλικο κορίτσι, η Στέλλα, που βρέθηκε στη συνέχεια δολοφονημένη. Δύο δεκατριάχρονες φίλες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της. Η μία εξακολουθεί να μένει στη Φιελμπάκα, όπου έχει καταφέρει να χτίσει μια ήσυχη ζωή, η άλλη, διάσημη σταρ του Χόλιγουντ πλέον, έχει επιστρέψει στο ψαροχώρι για πρώτη φορά μετά τον φόνο. Μήπως οι δύο υποθέσεις συνδέονται; Μήπως οι έρευνες της αστυνομίας επηρεαστούν από την έρευνα της Ερίκα για την υπόθεση «Στέλλα», που είναι το θέμα του επόμενου βιβλίου της; Μήπως η ρίζα του κακού κρύβεται ακόμα πιο βαθιά στο παρελθόν, στο ανελέητο κυνήγι μαγισσών του 17ου αιώνα; Η δέκατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του συζύγου Ερίκα είναι μια σκοτεινή ιστορία που αποτυπώνει εξαιρετικά το σύγχρονο πρόσωπο της σουηδικής κοινωνίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους, που είναι τα θύματα των αμαρτιών των προηγούμενων γενιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.