Ο Μιχάλης Σπέγγος για το «Ερωτευμένο αίμα»

Ο Μιχάλης Σπέγγος, μας πρωτοσυστήθηκε το 2001 μέσα από τη πρώτη του συγγραφική απόπειρα, στο βιβλίο με τίτλο «Περί αισθημάτων», το οποίο και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Έκτοτε μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει αρκετά μυθιστορήματα και διήγηματα. Από το 2013 ο Έλληνας συγγραφέας, αποτελεί μέλος των εκδόσεων Διόπτρα, όπου και κυκλοφόρησε ήδη δύο βιβλία. Εν έτη 2017 επιστρέφει με νέο βιβλίο που τιτλοφορείται ως «Ερωτευμένο αίμα»

Με αφορμή την κυκλοφορία του 
βιβλίου καθώς και την παρουσίαση αυτού, στην πόλη μου, του έθεσα τις παρακάτω ερωτήσεις. Για όλο το πρόγραμμα περιοδείας του συγγραφέα στην Βόρεια Ελλάδα μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ. Με την ευκαιρία, να τον ευχαριστήσω για τη παρακάτω μικρή συνέντευξη που μου παραχώρησε. 

1. Ποιος είναι ο Μιχάλης Σπέγγος και με τι ασχολείται; 
Γράφω μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά. Από το 2000 που ξεκίνησα.

2. Ποια ήταν η αφορμή ή το έναυσμα για να ξεκινήσετε τη συγγραφή; 
Μια επαγγελματική αποτυχία στάθηκε αφορμή να ανακαλύψω τον έρωτά μου να λέω ιστορίες. 

3. Πως πήρατε την απόφαση να εκδώσετε το πρώτο σας βιβλίο και πώς αισθανθήκατε όταν το πήρατε στα χέρια σας και το είδατε πλέον τυπωμένο; 
Όταν ακολούθησα τον έρωτά μου έγραψα, έσβησα, ξαναέγραψα και ξαναέσβησα και κάποτε αισθάνθηκα ικανοποιημένος. Τότε έδωσα το χειρόγραφο σε όσους εκδότες γνώριζα την ύπαρξή τους. Στον πρώτο που μου απάντησε θυμάμαι, είπα το ναι. 

4. Πόσο απαιτητική είναι η συγγραφική διαδικασία και πόσο χρόνο σας παίρνει η ολοκλήρωση ενός βιβλίου; 
Συνήθως μου παίρνει ένα χρόνο να τελειώσω ένα βιβλίο. Το ερωτευμένο αίμα όμως το γράφω εδώ και 4 χρόνια. Με διακοπές φυσικά. 


5. Το νέο σας βιβλίο τιτλοφορείται ως «Ερωτευμένο Αίμα». Ποιο είναι το θέμα του και τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Τέσσερις ερωτικές ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους. Η μία στο παρελθόν οι τρεις στο παρόν. Το παρελθόν όμως μοιάζει σαν να θέλει να στοιχειώσει το παρόν, σαν να θέλει να τελειώσει με τους ανοιχτούς λογαριασμούς των ανθρώπων του χτες στο σήμερα. 

6. Ασχολείστε με τα social media και αν ναι που μπορούμε να σας βρούμε;
Διατηρώ λογαριασμό στο Facebook, μπορείτε να με βρείτε στο facebook.com/mspengos.

Περίληψη βιβλίου: Γιάννενα, δεκαετία του ’30. Οι ιστορίες τεσσάρων ατόμων διασταυρώνονται με δραματικό τρόπο. Η Αμαλία, μια καλλονή της εποχής, ξελογιάζεται από έναν αξιωματικό του στρατού. Μένει έγκυος, ενώ εκείνος τραβάει τον δρόμο του. Ο Τάκης, ένας τύπος βίαιος, φιλόδοξος και με μια παράξενη ηθική, έχει γυρίσει από την Αμερική κακήν κακώς σε μια εποχή που άλλοι πήγαν και στέριωσαν. Ο Γιάννης Ρήγας είναι γιατρός με ένα ανομολόγητο πάθος για τις γυναίκες. Ο μοναχογιός του Πέτρος είναι ένας ρομαντικός ιδεολόγος και διανοούμενος. Όταν οι τέσσερις θα συγκατοικήσουν, το αρχοντικό του Ρήγα θα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη, ενώ γύρω τους η Ιστορία προχωρά με φωτιά και μαχαίρι. Αθήνα, σήμερα. Τρία αδέρφια, κοντά στα πενήντα, συνεχίζουν να αναζητούν τον έρωτα. Ο Μιχάλης, διάσημος ογκολόγος, βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανακάλυψης, αλλά στην προσωπική του ζωή συντηρεί μια αδιέξοδη παράνομη σχέση. Ο Άλκης, μεγαλοδημοσιογράφος και εργένης εκ πεποιθήσεως, αναζητεί την επιβεβαίωση σε εφήμερες σχέσεις. Η Βιβή, διαλυμένη στην προσωπική της ζωή και με οικονομικά προβλήματα να την πνίγουν, ξοδεύεται σε καταδικασμένες καταστάσεις. Τα τρία αδέρφια είναι εγγόνια του Τάκη και της Αμαλίας· ή μήπως όχι; Μια απροσδόκητη έρευνα για το παρελθόν της οικογένειας θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα και θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο κι αν άλλαξαν οι εποχές και οι συνθήκες, η μαγική δύναμη του έρωτα διαπερνά τον χώρο και τον χρόνο, μπορεί να δικαιώσει το χθες και να συνταράξει το σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.