Movie Review: Cult of Chucky

Σχεδόν 30 χρόνια, από την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση, η φονική κούκλα του Σατανά, Chucky, ζει ακόμα και επιστρέφει. Αυτή τη φορά μάλιστα έχει και αίρεση. Η ταινία «Cult of Chucky», αποτελεί την έβδομη ταινία του franchise της «κούκλας του σατανά» όπως μεταφράζεται, το οποίο ξεκίνησε από τα τρία Child ‘s Play, συνεχίστηκε με τις horror κωμωδίες Bride of Chucky και Seed of Chucky και αναβίωσε το 2013 με το Curse of Chucky. Η σκηνοθεσία ανήκει για μια ακόμη φορά, στον Don Mancini. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ταινία: Cult of Chucky
Σκηνοθεσία: Don Mancini
Πρωταγωνιστούν: Alex Vincent, Fiona Dourif, Allison Dawn Doiron, Jennifer Tilly,κ.α
Είδος Ταινίας: Θρίλερ/Τρόμου
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 91΄

ΥΠΟΘΕΣΗΠεριορισμένη σε άσυλο για επικίνδυνους ψυχοπαθείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Νίκα Πιρς είναι πεπεισμένη εσφαλμένα ότι αυτή, κι όχι ο Τσάκι, δολοφόνησε την οικογένεια της. Αλλά όταν ο ψυχίατρος της παρουσιάζει ένα νέο θεραπευτικό «εργαλείο» για να βοηθήσει τους ασθενείς στην ομαδική θεραπεία -μια κούκλα Τσάκι με αθώο χαμογελαστό πρόσωπο-, μια σειρά αποτρόπαιων φόνων λαμβάνουν χώρα στο άσυλο, και η Νίκα αρχίζει να αναρωτιέται εάν εντέλει δεν είναι τρελή. Προς βοήθεια της θα σπεύσει η Άντι Μπάρκλεϊ, ο μεγαλωμένος πλέον πρώτος μεγάλος αντίπαλος του Τσάκι. Αλλά για να τη σώσει, πρέπει να περάσει πάνω από την Τίφανι, την παλιά νύφη του Τσάκι, η οποία θα κάνει τα πάντα, όσο θανάσιμα κι αν είναι αυτά, για να βοηθήσει τον αγαπημένο της δαιμονικό κούκλο.


Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Έχω δει όλες τις ταινίες του franchise της «κούκλας του σατανά». Είναι από τις ταινίες τις οποίες δεν τρομάζω απλά θα τις δω για να γελάσω, για να περάσω καλά για λίγη ώρα. Είναι αστείο να βλέπεις μια κούκλα, που έχει κάνει 7 ταινίες, να μπορεί να τρέχει και να μην μπορεί κανείς να την πιάσει αλλά και να σκοτώνει, χωρίς ποτέ κανείς να μην μπορεί να τη σταματήσει. Α ακόμα και να δημιουργεί οικογένεια, να έχει γυναίκα και παιδιά!!!!

Κάθε sequel που κυκλοφορεί βασίζεται στην ίδια συνταγή. Αν στην προηγούμενη ταινία, ο Chucky πεθαίνει, στην καινούρια ζωντανεύει. Σε αυτήν την ταινία, «Cult of Chucky», ο Chucky επιστρέφει μετά τα γεγονότα του Curse of Chucky, με σκοπό να συνεχίσει να τρομοκρατεί το καθηλωμένο στην αναπηρική καρέκλα θύμα του, τη Nica. Εν τω μεταξύ, η κούκλα δολοφόνος έχει κάποιες εκκρεμότητες να κλείσει με τους παλιούς εχθρούς του, έχοντας ως βοήθεια βέβαια την πρώην σύζυγο του, Τίφανι.

Στα συν της ταινίας, η έναρξη της, η αγωνία και οι επιστροφές ηθοποιών που γνωρίσαμε σε προηγούμενες ταινίες του franchise όπως ο Alex Vincent στο ρόλο του Andy Barclay, πρωταγωνιστής ήδη των 4 ταινιών, η Jennifer Tilly πάλι ως Tifanny, η σύζυγος του Chucky, και η Fiona Dourif ως Nica.

Στα μείον της ταινίας, το σενάριο της, τα εφέ, και ότι δεν ήταν ατμοσφαιρικό. Ο Chucky πολλαπλασιάζεται....όλα πρέπει όμως να έχουν κάποιο τέλος. 

Εν κατακλείδι, η ταινία «Cult of Chucky», βλέπεται ευχάριστα, διαρκεί μία ώρα και κάτι, οπότε σε αυτό το χρονικό διάστημα, μπορεί κανείς να την απολαύσει. Σαν ταινία γενικά ήταν καλή αλλά θεωρώ ότι πρέπει να κάποια στιγμή να κατεβάσει τίτλους οριστικά και οι Chuckys να αφανιστούν

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Ναι αν έχεις δει τις προηγούμενες. Πρόκειται για μια horror κωμωδία, οπότε είναι μια ταινία που θα γελάσεις. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

TRAILER:
_______________________________________________________________________
* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε ταινίες που έχω παρακολουθήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.