Ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος σε περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Έλληνας συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος, επιστρέφει με το όγδοο του βιβλίο με τίτλο «Ερωτευμένο αίμα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ο Μιχάλης Σπέγγος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1963. Σπούδασε πυρηνική φυσική. Έχουν εκδοθεί τα παρακάτω έργα του: "Περί αισθημάτων", μυθιστόρημα (Νέα Σύνορα, 2001), "Η τελευταία συγγνώμη", μυθιστόρημα (Ελληνικά Γράμματα, 2002), "Μπίλη ο τίγρης", διηγήματα (Αιγέας, 2004), "Η εξομολόγηση ενός πυρηνικού φυσικού" (2004), "Μ' αεροπλάνα και βαπόρια", Δέκα μικρά κεφάλαια, κι ένα μεγάλο, που τα συνδέει λιγότερο ή περισσότερο η μουσική του Διονύση Σαββόπουλου (2005), "Imperium", (2007), "Το στοίχημα των ανθρώπων", (2011).

Ο Μιχάλης Σπέγγος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο "Ερωτευμένο Αίμα", σε μια περιοδεία σε 7 πόλεις! Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα. Οι εκδόσεις Διόπτρα έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε βραδιές ερωτικής αφήγησης με
αφορμή την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματος του Μιχάλη Σπέγγου, Ερωτευμένο Αίμα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Γιάννενα, δεκαετία του ’30. Οι ιστορίες τεσσάρων ατόμων διασταυρώνονται με δραματικό τρόπο. Η Αμαλία, μια καλλονή της εποχής, ξελογιάζεται από έναν αξιωματικό του στρατού. Μένει έγκυος, ενώ εκείνος τραβάει τον δρόμο του. Ο Τάκης, ένας τύπος βίαιος, φιλόδοξος και με μια παράξενη ηθική, έχει γυρίσει από την Αμερική κακήν κακώς σε μια εποχή που άλλοι πήγαν και στέριωσαν. Ο Γιάννης Ρήγας είναι γιατρός με ένα ανομολόγητο πάθος για τις γυναίκες. Ο μοναχογιός του Πέτρος είναι ένας ρομαντικός ιδεολόγος και διανοούμενος. Όταν οι τέσσερις θα συγκατοικήσουν, το αρχοντικό του Ρήγα θα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη, ενώ γύρω τους η Ιστορία προχωρά με φωτιά και μαχαίρι. Αθήνα, σήμερα. Τρία αδέρφια, κοντά στα πενήντα, συνεχίζουν να αναζητούν τον έρωτα. Ο Μιχάλης, διάσημος ογκολόγος, βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανακάλυψης, αλλά στην προσωπική του ζωή συντηρεί μια αδιέξοδη παράνομη σχέση. Ο Άλκης, μεγαλοδημοσιογράφος και εργένης εκ πεποιθήσεως, αναζητεί την επιβεβαίωση σε εφήμερες σχέσεις. Η Βιβή, διαλυμένη στην προσωπική της ζωή και με οικονομικά προβλήματα να την πνίγουν, ξοδεύεται σε καταδικασμένες καταστάσεις. Τα τρία αδέρφια είναι εγγόνια του Τάκη και της Αμαλίας· ή μήπως όχι; Μια απροσδόκητη έρευνα για το παρελθόν της οικογένειας θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα και θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο κι αν άλλαξαν οι εποχές και οι συνθήκες, η μαγική δύναμη του έρωτα διαπερνά τον χώρο και τον χρόνο, μπορεί να δικαιώσει το χθες και να συνταράξει το σήμερα.

Πρόγραμμα περιοδειών στην Βόρεια Ελλάδα

Θεσσαλονίκη. Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 19:00

Σέρρες. Τρίτη 14 Νοεμβρίου, 19:00

Δράμα. Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, 19:00

Αλεξανδρούπολη. Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 19:30

Κομοτηνή. Τρίτη 21 Νοεμβρίου, 19:00

Ξάνθη. Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, 19:30

Καβάλα. Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.