Ο Απολογισμός του 2019 και η νέα χρονιά!!!

31 Δεκ 2019

Λίγες ώρες έμειναν για να αποχαιρετήσουμε τον παλιό τον χρόνο και να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά. Μια χρονιά που την περιμένω πως και πως. Μέχρι τότε όμως, και πριν φύγει το 2019, θυμάμαι τις καλύτερες στιγμές της σελίδας μου, κάνοντας παράλληλα και έναν απολογισμό, μιας χρονιάς που κάθε άλλο θετική ήταν. Αδιαμφισβήτητα, χρονιά με χρονιά, «Οι Δικές μου Στιγμές», γίνονται και δικές σας. Κι όχι μόνο από άποψη στατιστικών προβολών. 

Για άλλη μια χρονιά, «Οι Δικές μου Στιγμές» δεν ήταν προσωπικές. Η σελίδα καταφέρνει για ακόμη μια χρονιά να κρατήσει ψηλά το πήχη που είχε θέσει από προηγούμενες χρονιές. Συνέχισε να έχει ποικιλία στη θεματολογία, περισσότερους διαγωνισμούς, βιβλιοκριτικές και προτάσεις βιβλίων, κριτικές και προτάσεις ταινιών, μουσική, νέα από την πόλη μου και όχι μόνο και τέλος πολλά αφιερώματα!!! Η φετινή χρονιά από μόνη της αριθμεί περισσότερες συνεντεύξεις, από πέρσι. Είκοσι όμορφες και δυνατές συνεντεύξεις από ανθρώπους τόσο της λογοτεχνίας, όσο και του αθλητισμού αλλά και άλλων τεχνών. 

Ας τα πάρω όμως με τη σειρά. Το 2019, όπως και το 2018 με βρήκε με αλλαγές όχι όμως πολλές. Σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, οι υποχρεώσεις μου αλλάξαν προς το καλύτερο. Για τη σελίδα δεν έγιναν πολλές αλλαγές και ούτε πρόκειται να γίνουν άμεσα. Με τη νέα χρονιά η σελίδα, ω ναι, κλείνει τα 10 χρόνια της. Για αυτό το λόγο είμαι πολύ χαρούμενη, μιας που έρχονται πάρα πολλά, με αφορμή τα 10α γενέθλια της σελίδας. Μέχρι τότε θα σας θυμίσω, τις στιγμές της φετινής χρονιάς.

Αφιερώματα του 2019

To 2019, ήταν μια χρονιά που δεν έγιναν πολλά αφιερώματα, γιατί δεν υπήρχε χρόνος. Παρόλα αυτά τα τρία αφιερώματα που έγιναν είχαν θερμή ανταπόκριση. Τρία αφιερώματα διαφορετικά το ένα με το άλλο. Το πρώτο αφιέρωμα της χρονιάς, έγινε επειδή κάποιοι μου το ζήτησαν. Αυτό αφορούσε σε ελληνικά ηλεκτρονικά φαρμακεία, από τα οποία συχνά πυκνά κάνω αγορές. Το δεύτερο αφιέρωμα που κοντεύει να ξεπεράσει τις 2500 προβολές αφορούσε σε έναν παλιό αγαπημένο μου, στον Stephen King της Παιδικής Λογοτεχνίας, τον R. L. Stine. Πόσοι άλλωστε δεν μεγαλώσαμε με τα βιβλία του ή με τη σειρά Ανατριχίλες; Το τρίτο και τελευταίο αφιέρωμα ήταν διαφορετικό. Με αφορμή επίσκεψη μου στο "Σπίτι" του, σκεφτόμουν εδώ και καιρό να γράψω το σχετικό αφιέρωμα. Αλλά το καθυστέρησα, μιας που ήθελα να παραθέσω μαζί το κείμενο μου και τη συνέντευξη που μου παραχώρησε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Λόγος στο τρίτο αφιέρωμα γίνεται για το «Το Σπίτι της Σκιάς» και τον δημιουργό του, Τριαντάφυλλο Βαΐτση. 

Αναγνωστικός απολογισμός 2019



Το 2019, δεν θα μπορούσε να μην έχει βιβλιοαναγνώσεις. Είχε, όχι βέβαια πολλές, όσες θα ήθελα. Κάποιες συνεργασίες δεν "έκατσαν" λόγω ασυνεννοησίας. Κάποιες άλλες συνεχίστηκαν και συνεχίζονται και του χρόνου. Εκδόσεις Ψυχογιός, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Εκδόσεις Λυκόφως και Εκδόσεις Πηγή, ευχαριστώ και συνεχίζουμε μαζί για ακόμη μια χρονιά. Στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες με εκδοτικούς, προστίθενται η νέα συνεργασία με εκδόσεις Άγκυρα. Φυσικά εκτός από τους εκδοτικούς, δεν έλειψαν οι συνεργασίες με βιβλιοπωλεία της περιοχής μου, που συνέδραμαν σε διαγωνισμούς της σελίδας αλλά και οι ίδιοι οι συγγραφείς.

Το 2019, για πρώτη φορά, τέσσερις συγγραφείς συνέδραμαν σε διαγωνισμούς, όπου έδωσαν το βιβλίο τους, ενυπόγραφα και με προσωπική αφιέρωση. Πολλά τα ευχαριστώ σε αυτούς λοιπόν. Εύη Δουργούτη, Αποστολία Γκιριτζιώτη, Άννα Σπανογιώργου και Μανώλη Παλαβούζη. Τον τελευταίο τον άφησα για το τέλος, μιας που η γνωριμία μας, ήταν το εφαλτήριο για μένα, να κάνω αυτό που δεν πίστευα ποτέ. Να βρεθώ δίπλα σε συγγραφέα, συντοπίτη μου, και να τον προλογίσω στην παρουσίαση βιβλίου του.

Τα βιβλία που διαβάστηκαν για μια ακόμη χρονιά ήταν πολλά, ενδιαφέροντα και πολύ καλά: «Αβερτοσιά»«Entropy»«Το χαμόγελο του δράκου», «Αέναη Μάχη»«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο»«Τα βιβλία του Αίματος ΙΙ», «Η Κληρονόμος του Ποταμού»«Ευτυχία θα πει»«Little Steps to Hell», «Το Πέρασμα Αντίκρυ»«Ο Χορός της Φωτιάς»«8 μικρές ιστορίες», «Ο Τέταρτος Καβαλάρης - Η Επώαση»«Ελίζα»«Παραμύθι για μεγάλους», «Θέλω»«Ο Τέταρτος Καβαλάρης - Ο Όλεθρος»«Η μοίρα της Πηνελόπης», «Αέναη Μάχη ΙΙ»«Βρόχος»«Ο Κόκκινος Μαχητής της Γης», «Memento Mori»«Νυχτερινή Βάρδια»«Κάτι Παράξενες Γυναίκες», «Παλέρμο»«Οι Μακάριοι»«Κατάρες», «Ο Παντεσπάνιους και εγώ»«Ερωτική Αστροφεγγιά»«Στιγμές...», «Η Ρενια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους»«Τοξικά Μάτια»«22/11/63», «Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς».

Κινηματογραφικός απολογισμός 2019

Το 2019 ήταν μια χρονιά που παρακολούθησα ταινίες στον κινηματογράφο, μόνη μου και όχι με παρέα. Κατάλαβα ότι έχει άλλη αίσθηση να παρακολουθείς μια ταινία, μόνος/η από ότι με παρέα. Αν έχεις παρέα, όλη την ώρα θα σε ενοχλούν με το να σχολιάζουν ή να μασουλάνε μέσα στο αυτί σου. Αν είσαι μόνος/η δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου. 

Στο δια ταύτα ήταν μια χρονιά που είδα λίγες αλλά καλές ταινίες. Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισα την ταινία «Short Fuse», που είδα σε dvd. Ναι είμαι από αυτούς που ακόμα επισκέπτονται ένα video club και θα χαθώ με τις ώρες εκεί μέσα, μέχρι να αποφασίσω ποια θα ενοικιάσω. Από ξένες ταινίες μακράν η καλύτερη που είδα ήταν το «Joker». Είναι και η μοναδική χρονιά που όσες ταινίες είδα, δεν με απογοήτευσαν. Πολύ καλές λοιπόν ήταν οι ταινίες: «Second Act»«Happy Death Day 2»«Pet Samatary»«Σκιά»«Ο Ένοχος»«Θέλημα Θεού»«Το Αυτό ΙΙ»«Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε»«Είσαι Έτοιμος;»«Maleficent: Η δύναμη του σκότους»«Doctor Sleep»«Στα Μαχαίρια» 

Από την πλευρά του Netflix, φέτος δεν είδα πολλές ταινίες. Είδα μία και καλή, την ταινία «Με τα μάτια κλειστά» ενώ από σειρές, η μοναδική που είδα και λάτρεψα ήταν το «Castle Rock»


Μουσικός απολογισμός 2019



Το 2019, σε μουσικό επίπεδο είχε πολλά. Αρχικά είχε συναυλίες στην πόλη μου, που δεν θα τις έχανα σε καμία περίπτωση. Δύο πολύ αγαπημένες τραγουδίστριες βρέθηκαν για μία μόνο εμφάνιση ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες. Ο λόγος για τις Γιώτα Νέγκα και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.  

Την χρονιά αυτή συνεχίστηκε και η στήλη «Το Τραγούδι του Μήνα»Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκε το τοπ12. Παράλληλα με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του τραγουδιού «Γενοκτονία», είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον δημιουργό του τραγουδιού, Πασχάλη Μπούρα. Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ

Τραγούδια του 2019 (Top12)

Όπως ανέφερα παραπάνω, το 2019, η στήλη, συνεχίστηκε για ακόμη μια χρονιά. «Το Τραγούδι του Μήνα»ήρθε για να μείνει, μιας που είχε θερμή ανταπόκριση και είναι μία από τις στήλες που παίρνει το πράσινο φως και για την επόμενη χρονιά. Την φετινή χρονιά λοιπόν κάθε μήνα ξεχώρισα ένα τραγούδι από τα πολλά που κυκλοφόρησαν. Πάντα ελληνικές κυκλοφορίες, αφού μόνο αυτές ακούω. Την playlist την βρίσκετε εδώ. Παρακάτω παραθέτω το Top12, όπως διαμορφώθηκε, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου γούστα.

12. Η Ευχή - Μελίνα Ασλανίδου

Οι Συνεντεύξεις του 2019

Η σελίδα από το 2017 και μετά είχε την χαρά να φιλοξενήσει ανθρώπους κυρίως της λογοτεχνίας. Αν και η στήλη "Συνεντεύξεις" άνοιξε με συνέντευξη του στιχουργού του τραγουδιού του Σταύρου Χαλιαμπάλια, η συνέχεια ωστόσο δεν κινήθηκε σε μουσικά μονοπάτια. Δύο χρόνια τώρα, μπορώ να περηφανευτώ ότι έχω φιλοξενήσει την ελίτ της ελληνικής λογοτεχνίας. Είτε αφορά την αστυνομική λογοτεχνία, είτε του τρόμου και της φαντασίας, είτε του κοινωνικού μυθιστορήματος είτε και του ιστορικού. Με κάποιους συγγραφείς, το έχω κάνει παράδοση, και σε κάθε τους νέα κυκλοφορία, να περνάνε κι από εδώ, και να τα λένε. 

Το 2019 ήταν η πιο γεμάτη χρονιά σε ότι αφορά τις συνεντεύξεις. Είκοσι συνεντεύξεις στο σύνολο από ανθρώπους των τεχνών και του αθλητισμού. Όλες τους, ήταν ξεχωριστές για μένα. Οι τελευταίες ωστόσο συνεντεύξεις ήταν από ανθρώπους, που ίσως να μην γνωρίζετε. Γνωρίζω όμως εγώ, και φρόντισα να τους μάθετε κι εσείς. Η αρχή έγινε με την Ελένη Βλαστού (σκιτσογράφο), η οποία μίλησε για το ιαπωνικό σκίτσο. Η συνέχεια ανήκει στο δελφίνι του Έβρου, τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης για ΑμεΑ) που μίλησε για την κολύμβηση και τη διαφορετικότητα του. Ακολουθεί ο Τριαντάφυλλος Βαϊτσης (Shadow Art) που μάς ξεναγεί στο Σπίτι της Σκιάς και μιλάει για τη τέχνη των σκουπιδιών. Μια διαφορετική συνέντευξη έρχεται από έναν άνθρωπο που παίζει με τις κούκλες. Για την ακρίβεια με τα Playmobil. Ο Πέτρος Καμινιώτης δημιουργεί τα Playmogreek και εξηγεί γιατί ντύνει τα Playmobil με παραδοσιακές ενδυμασίες. Τέλος, με αφορμή την συμπλήρωση εκατόν χρόνων, από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, ο στιχουργός του τραγουδιού, «Γενοκτονία», Πασχάλης Μπούρας, μιλάει για το τραγούδι που υπογράφει αλλά και τη συνεργασία του με τη Ζωή Τηγανούρια και τα αδέλφια Τσαχουρίδη

Στο βιβλιοφιλικό κομμάτι τώρα, πολλοί συγγραφείς, γνωστοί και πρωτοεμφανιζόμενοι, μίλησαν φέτος, για τα βιβλία τους, την μέχρι τώρα πορεία τους στην λογοτεχνία αλλά και για τα άμεσα συγγραφικά σχέδια τους. Ευχαριστώ πολύ τους συγγραφείς που δέχτηκαν να μιλήσουν στη σελίδα μου: Κατερίνα Θεοδώρου, Γιώργος Δάμτσιος (για τέταρτη φορά), Λίλλυ Σπαντιδάκη, Ελένη Ζότο Δρακοπούλου, Δήμητρα Ιωάννου, Εύη Δουργούτη, Μανώλης Παλαβούζης, Μαίρη Σάμου,  Αποστολία Γκιριτζιώτη, Μηνάς Τσαμπάνης, Άννα Σπανογιώργου, Σταυριανός Κιναλόπουλος, Δώρος Αντωνιάδης, Μάριος Δημητριάδης, Γιώργος Λαγκώνας


Τα "5 αγαπημένα" του 2019

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, πέντε αγαπημένα μου τοπ5 είδαν το φως της δημοσιότητας. Στα περισσότερα δεν υπήρξε κάποια δυσκολία και έτσι κατέληξα σε αγαπημένες λάτιν τηλενουβέλες, αγαπημένες σειρές βιβλίων, αγαπημένες ξένες ταινίες, αγαπημένες ξένες ηθοποιοί και αγαπημένα ξένα τραγούδια

Οι "Μεγάλες Αλήθειες" του 2019

Το 2018 ήταν μια χρονιά που εγκαινιάστηκε η συγκεκριμένη στήλη. Για διάφορους λόγους, η στήλη αυτή δεν ανέβηκε τη φετινή χρονιά, παρόλο που είχα ενημερώσει ότι θα ανεβαίνει ανά δίμηνο. Λίγο πριν φύγει το 2019, κλείνω με ανάρτηση μιας μεγάλης αλήθειας, ελπίζοντας να γίνει ευχή με την νέα χρονιά.

Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους. Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες. Να ακούμε την καρδιά μας. Να εκτιμούμε τη ζωή!!!

Το τέλος της χρονιάς βρίσκει τη σελίδα μου, σε ακόμα πιο δημιουργική φάση, αφού όπως προείπα είχε πολλές, όμορφες, δυνατές και ξεχωριστές στιγμές. Συνολικά 165 στιγμές, 165 αναρτήσεις, σε μια χρονιά, όπως θα δει κανείς στην αρχειοθήκη, στην δεξιά στήλη, της σελίδας. Μπορεί οι στιγμές, να είναι 23 λιγότερες από την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό δεν με πτοεί. 

Στο κλείσιμο αυτής της αποτίμησης, υπόσχομαι πολλές ανάλογες στιγμές και τη νέα χρονιά, μιας που η σελίδα μπαίνει στον 10ο χρόνο ύπαρξης της, στο διαδίκτυο. 10 ΧΡΟΝΙΑ  «Οι Δικές μου Στιγμές». Να ευχαριστήσω όλους εσάς που συνεχίζεται να περιηγείστε στις Δικές μου Στιγμές και για τα μηνύματα που μου στέλνετε, να καλωσορίσω νέους αναγνώστες, που γνώρισα και φέτος, να ευχαριστήσω όλους τους εκδοτικούς, που συνέβαλαν από τη δική τους πλευρά, στην ολοκλήρωση στόχων που θέτω κάθε χρονιά. Πολλά ευχαριστώ και στη φίλη Αλεξία Βλαρά, υπεύθυνη του site, OpenMind, που συνεχίζει να με στηρίζει με τον δικό της τρόπο για 5η συνεχόμενη χρονιά.

💕Εύχομαι το 2020 να είναι γεμάτο από όμορφες στιγμές για όλους. Αγάπη, Αισιοδοξία, Γαλήνη, Δύναμη, Ευτυχία, Τύχη, Υγεία και πολλά πολλά Χαμόγελα. Όλα τα όνειρα σας να γίνουν πραγματικότητα!!! Και μην ξεχνάτε να ζείτε την κάθε σας στιγμή και να εκτιμάτε τη ΖΩΗ!!! 💕 

Δημοσίευση σχολίου

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (22) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (402) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (154) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (29) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (258) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (242) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (2) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (1) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (9) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (28) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (45) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (38) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)