Ο Απολογισμός του 2021 και η νέα χρονιά!!! (+ δώρο ημερολόγιο)

4 Ιαν 2022

Μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και μια άλλη, νέα, μόλις κατέφθασε. Αγαπημένοι αναγνώστες, το 2022 εύχομαι να είναι μια χρονιά, γεμάτη μόνο υγεία - την έχουμε εκτιμήσει άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια. Ας κρατήσουμε τα λάθη της χρονιάς που έφυγε σε περίοπτη θέση στην καρδιά κι ας ξεκινήσουμε να κάνουμε σχέδια για τη νέα, που είναι εδώ και μάς κλείνει το μάτι. Παράλληλα με τους στόχους που θέτω προσωπικά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα ξεκινήσω τη νέα χρονιά με τον απολογισμό της προηγούμενης. 


Το 2021 μπορεί για όλο τον κόσμο να ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά, όμως για τη σελίδα δεν ισχύει αυτό. «Οι Δικές μου Στιγμές» έκλεισαν τη ενδέκατη χρονιά τους, οδεύουν για τη δωδέκατη και συνεχίζουν με το πέρας του χρόνου να βελτιώνονται, να θέτουν τον πήχη ψηλά, να παρουσιάζουν όμορφες στιγμές, οι οποίες γίνονται και Δικές σας. Την χρονιά λοιπόν αυτή στόχος της σελίδας δεν ήταν να παρουσιάσει περισσότερες «στιγμές» από την προηγούμενη. Στόχος ήταν η ποιότητα του περιεχομένου της. Κι αυτό το πέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό. Κι αυτό θα συνεχίζει να κάνει από εδώ και πέρα.  


Το 2021 βρίσκει τη σελίδα με ελάχιστες αλλαγές. Αυτές αφορούσαν στο μενού - στη Βιβλιοθήκη, στις Κριτικές Βιβλίων έχουν προστεθεί κατηγορίες βιβλίων, προς διευκόλυνση - καθώς και στην εμφάνιση κάποιων εξωφύλλων. Τέλος η πιο σημαντική προσθήκη που έγινε στο τέλος της χρονιάς, ήταν η ειδική καρτέλα, που βρίσκεται στο υποσέλιδο, «Άκου τι είπαν». Μέσα από αυτή την καρτέλα, θα δει κανείς τι είπαν για τη σελίδα, 20 αναγνώστες. Αν θες και η δικιά σου γνώμη να βρεθεί εκεί, τότε μπορείς είτε να απαντήσεις το ερωτηματολόγιο εδώ είτε να επικοινωνήσεις με τη σελίδα εδώ


Ας ξεκινήσουμε να θυμηθούμε τις στιγμές της χρονιάς, που έφυγε


Αναγνωστικός απολογισμός 2021 



Το 2021 ήταν μια καλή αναγνωστική χρονιά, παρά το γεγονός ότι ήμουν στο τελείωμα των μεταπτυχιακών μου υποχρεώσεων. Αν και ο στόχος ήταν τα 30 βιβλία, τελικώς διαβάστηκαν 26 βιβλία. Μάλιστα για πρώτη φορά και χρονιά, αναγνώστες της σελίδας μού πρότειναν αγαπημένα τους βιβλία, τα οποία δεν τα ήξερα. Κάποια διαβάστηκαν και χαίρομαι πάρα πολύ που γνώρισα συγγραφείς που δεν είχα ποτέ στα υπόψιν μου. Τα περισσότερα βιβλία μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα στην πλειοψηφία τους: «ΚεχριBARι»«Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένος»«Αυτά που κρύβουν οι σκιές»«Καθαρή Πόλη»«1% Καλύτερη Ζωή/Γιατί δεν ζεις τη ζωή που θέλεις»«Baby Blue»«Η κληρονομιά του αίματος»«Αττική Καταιγίδα»«Ο προφήτης. Ο κήπος του προφήτη»«Εξύψωση»«Άγιο Αίμα»«Κάρμα. Μια φορά για πάντα»«Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου»«Το τέρας έρχεται»«Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173»«Κάτω από τη μηλιά»«Έτος χωρίς καλοκαίρι»«Ένα παιδί εκδικείται»«Ο χορός της Θεάς»«Η ιστορία του χειρούργου»«Οι Μορφές ανάμεσά μας»«Σφηνάκια τρόμου»«Ο Αφέντης των Ανέμων».

Εκτός από τα λογοτεχνικά βιβλία, υπήρξαν και παιδικά, επιλεγμένα που στόχο είχαν την ανάδειξη ιδιαίτερων και κοινωνικών θεμάτων. Αυτά ήταν:  «Οδός Αλκυόνης»«Έτοιμος;»«Το ταξίδι». Παράλληλα διαβάσαμε και το πρώτο graphic novel Έλληνα συγγραφέα με τίτλο «Οι όμηροι του Γκαίρλιτς», το οποίο μπορεί να διαβαστεί τόσο από παιδιά όσο και από έφηβους αλλά και ενήλικες.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες με τους εκδοτικούς, δεν έχει διακοπεί κάποια συνεργασία. Ίσα ίσα και διαγωνισμοί έγιναν σε συνεργασία μαζί τους αλλά και συνεντεύξεις με συγγραφείς. Προσωπικά επειδή ήταν και μια χρονιά απαιτητική, λόγω συγγραφής της μεταπτυχιακής μου εργασίας, και θέλοντας να είμαι συνεπής απέναντι σε εκδοτικούς, δεν ζητήθηκαν πολλά βιβλία για παρουσίαση. Τα περισσότερα που παρουσιάστηκαν ήταν είτε από προσωπικές αγορές είτε από δανεισμό από φίλους και Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

Το 2021, για τρίτη φορά και χρονιά, τρεις συγγραφείς, συνέδραμαν σε διαγωνισμούς, όπου έδωσαν το βιβλίο τους, ενυπόγραφα και με προσωπική αφιέρωση. Πολλά τα ευχαριστώ σε αυτούς λοιπόν, στη Στέλια Σαρικά, στο Μανώλη Παλαβούζη και στον Βαγγέλη Παπαδιόχο.

Be My Guest


Το 2021 ήταν μια χρονιά, που η σελίδα έδωσε λόγο και στον αναγνώστη. Η στήλη «Be My Guest» ανέλπιστα είχε μεγάλη ανταπόκριση. Συνολικά 14 αναγνώστες θέλησαν να μοιραστούν κάτι δικό τους, μια στιγμή δική τους. Πάραυτα μόλις 4 αναγνώστες είδαν το κείμενο τους να δημοσιεύετε. Η Ειρήνη Γκιτσάλη έγραψε την άποψη της για την σειρά ContinuumΟ Νίκος Γελατσόρας απάντησε στο ερώτημα που του έθεσα, αν η μουσική κάνει καλό στην υγείαΟ Δημήτρης Φλαμούρης παρέθεσε τις κορυφαίες 10 πρακτικές συμβουλές αυτοβελτίωσηςΤέλος ο Κωνσταντίνος Ανυφαντής, έγραψε το διήγημα με τίτλο «Είμαι το δέντρο, ο παντοτινός σου φίλος», με αφορμή τις πυρκαγιές στην ΕύβοιαΠαράλληλα μέσα από μια πρό(σ)κληση που δέχθηκα είχα τη χαρά στη σελίδα να φιλοξενήσω την Άννα από το LifeStyle O'Clock

Οι λόγοι που δεν δημοσιεύτηκαν τα υπόλοιπα κείμενα έχουν γίνει γνωστοί στους ίδιους. Κάποιοι έστειλαν κείμενο το οποίο είχε δημοσιευτεί σε άλλες σελίδες. Κάποιοι άλλοι είχαν όλη την καλή διάθεση να στείλουν αλλά δεν ήξεραν τι ακριβώς να στείλουν (τους έδωσα μια ιδέα κι ευελπιστώ να επανέλθουν με τη νέα χρονιά). Υπήρξαν ωστόσο κι αναγνώστες που θέλησαν να μού στείλουν το κείμενο τους επί πληρωμή. Κι αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Μπορώ να πω ότι θύμωσα. Σκοπός της σελίδας δεν ήταν ποτέ να βγάλει χρήματα από κανέναν σας αλλά ούτε και να ζητήσει λεφτά για δημοσίευση κειμένου. Κι αυτό το απέδειξα από τα πρώτα χρόνια, όταν μοίραζα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σε κάποιους που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Σκοπός ύπαρξης της σελίδας είναι να μοιράζει όμορφες στιγμές, η ανταλλαγή απόψεων και η ανάπτυξη μιας όμορφης σχέσης με τους αναγνώστες της. Οπότε πριν στείλετε μήνυμα για το οτιδήποτε, καλό είναι να περιηγηθείτε στη σελίδα!!! 

Διαγωνισμοί



Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, πάρθηκαν κάποιες σημαντικές αποφάσεις για την διεξαγωγή των διαγωνισμών, οι οποίες είχαν θετικό αντίκτυπο για τη σελίδα καθώς νέοι αναγνώστες γνώρισαν και περιηγήθηκαν στις «Στιγμές». Τους ευχαριστώ πολύ όλους. Περισσότερο όμως όσους συνέβαλαν στους διαγωνισμούς: τα Βιβλοχαρτοπωλεία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, το Βιβλιοπωλείο ΤΡΑΜ, το κατάστημα The Lab (για τις κούπες με το λογότυπο), το κατάστημα Earthub (για τα σαπούνια), την εταιρεία Candle n'Art (για τα αρωματικά κεριά), την εταιρεία Xartopack (για τις eco friendly συσκευασίες), την AVON (για τη δημιουργία των συλλεκτικών κουτιών) καθώς και τους ίδιους τους εκδοτικούς. 

Συνολικά, 7 νικητές από όλη την Ελλάδα, έλαβαν επτά μοναδικά, συλλεκτικά κουτιά. Δύο από αυτά βιβλιοφιλικά. Με την νέα χρονιά ετοιμάζονται κι άλλα. Λιγάκι υπομονή. Επειδή ρωτήθηκα από κάποιον αναγνώστη για αυτά τα κουτιά ως προς τη συχνότητα τους: τα κουτιά δεν βγαίνουν κάθε μήνα αλλά κάθε δίμηνο ή τρίμηνο. Ιδίως αυτά της AVON. Μέχρι να δημιουργηθούν υπάρχει μια διαδικασία, δοκιμάζω τα δείγματα και αν μείνω μέσα στο μήνα ευχαριστημένη με αυτά, τότε θα μπουν στα κουτιά. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη πόσω μάλλον να κληρώσω ότι να 'ναι. Σέβομαι πρωτίστως τον αναγνώστη, που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό και πιθανό νικητή και έπειτα τον ίδιο τον χορηγό του δώρου.  

Θεατρικός απολογισμός 2021



Το 2021 ήταν μια χρονιά, που επιτέλους παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις από κοντά, στο σύνολο 3. Ταυτόχρονα είδαμε και συνομιλήσαμε με αγαπημένους ηθοποιούς, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Απολαύσαμε όμως και 8 παραστάσεις online, που δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε. Συνολικά είδα και απόλαυσα 11 θεατρικές παραστάσεις«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»«Ποντικοπαγίδα»«Δείπνο Ηλιθίων»«Αρίστος»«Το Δικό μας Σινεμά»«Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ»«Γοργόνες και Μάγκες»«Ξυπόλητοι στο πάρκο»«Προμηθέας Δεσμώτης»«Ειδικές Περιστάσεις» και «Ιφιγένεια η εν Ταύροις».

Κινηματογραφικός απολογισμός 2021



Το 2021 άνοιξαν και οι πόρτες των κινηματογράφων και παρακολουθήσαμε ταινίες που αναμέναμε καιρό. Κάποιες μάλιστα από αυτές καθυστέρησαν να προβληθούν λόγω του κορονοϊού. Προσωπικά είδα πολλές ταινίες ενώ παρακολούθησα online και το AXD Short Film Festival

Από ελληνικής πλευράς παρακολούθησα στην τηλεόραση την ταινία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» ενώ στον κινηματογράφο την ιστορική ταινία «Καλάβρυτα 1943»Από τις 7 ταινίες που παρακολούθησα στον κινηματογράφο, μακράν οι καλύτερες που είδα ήταν «Ο Άνθρωπος του Θεού» και «Last Night in Soho»Άλλες ξένες ταινίες που παρακολούθησα ήταν: «Ένα ήσυχο μέρος ΙΙ», «James Bond 007: No Time to Die», «Halloween Kills» και «Ο Οίκος Gucci».

Από την πλευρά του Netflix κάποια ταινία δεν παρακολούθησα. Αλλά και οι σειρές που είδα ήταν ελάχιστες, στο σύνολο 4 (για τη μία εξ αυτών δεν έχει ανέβει ακόμη η άποψη μου)«Το χάος που άφησε πίσω της», «Ο Αθώος» και «Midnight Mass»

Μουσικός απολογισμός 2021



Σε μουσικό επίπεδο το 2021 είχε λίγα αλλά καλά. Είχε συναυλίες στην πόλη μου από τραγουδιστές που είχα ακούσει στο παρελθόν, ωστόσο από αυτές επέλεξα να πάω μόλις σε μία, σε αυτήν της Ελευθερίας Αρβανιτάκης, μιας που δεν είχα ποτέ ξανά την ευκαιρία να ακούσω και να δω την τραγουδίστρια. 

Είχε επίσης δύο μουσικές και ξεχωριστές συναντήσεις - συνεντεύξεις, οι οποίες είχαν ανέλπιστα θερμή ανταπόκριση. Λόγος φυσικά γίνεται για τον στιχουργό Χρήστο Σταυρακούδη που έχει συνεργαστεί με την Μαριώ και πολλούς άλλους καταξιωμένους ερμηνευτές αλλά και τον Σταύρο Πηλιχό, που συμμετείχε στο μουσικό παιχνίδι «The Voice» και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, με την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου.

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται η μουσική στήλη μέσα από την οποία παρουσιάζονται όλες οι νέες ελληνικές κυκλοφορίες. Η μετονομασία μάλιστα αυτής της στήλης, άρεσε πολύ. Μάλιστα κάποιοι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, αναφέρθηκαν σε αυτήν και σε μένα προσωπικά. Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκαν η playlist της χρονιάς. 

Η playist του 2021 



Είναι από τις στήλες που ανέλπιστα, αγάπησαν κάποιοι. Στατιστικά όλες σχεδόν οι μουσικές αναρτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 550 προβολές. Η μετονομασία μάλιστα είχε θερμή ανταπόκριση, με κάποιους αναγνώστες να προτείνουν τη δημιουργία video με αναφορά στην τελική 10αδα του εκάστοτε μήνα. Κάτι σαν το Mega Star που παρουσιάζει τα 10 καλύτερα τραγούδια της εβδομάδας. Η ιδέα αυτή μάλιστα με έχει βάλει σε σκέψεις αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο intro και να βρεθεί και ο κατάλληλος τίτλος αυτής της σειράς. Ο χρόνος θα δείξει αν θα υλοποιήσω την ιδέα αυτή. Προς το παρόν παρακάτω παραθέτω τις 12 playlist όπως διαμορφώθηκαν, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου γούστα.


Οι Συνεντεύξεις του 2021



Από το 2017 μέχρι σήμερα η σελίδα είχε τη χαρά να φιλοξενήσει και να συνομιλήσει με πολλούς ανθρώπους των τεχνών, της λογοτεχνίας αλλά και του αθλητισμού. Το 2021 ήταν μια χρονιά που έδωσε το βήμα σε πολλούς ανθρώπους, ακόμα και πρωτοεμφανιζόμενους να μιλήσουν για τα έργα τους και τα μελλοντικά σχέδια τους (όσο μας το επιτρέπουν οι καιροί, ναι μπορούμε και κάνουμε σχέδια).

Όλες οι συνεντεύξεις ήταν μοναδικές. Από την πλευρά του βιβλίου, πολλοί συγγραφείς, μίλησαν για τα βιβλία τους, αλλά και για τα άμεσα συγγραφικά σχέδια τους. Ευχαριστώ πολύ τους συγγραφείς που δέχτηκαν να μιλήσουν στη σελίδα μου: Αποστολία Γκιριτζιώτη, Δημήτρης Δελαρούδης, Δήμητρα Ιωάννου, Μαρία Τζιρίτα, Μανώλης Παλαβούζης (Χ2), Μαίρη Σάμου, Θοδωρής Παπαθεοδώρου, Νικόλαος Ντέτσικας, Δήμητρα Ιωάννα Προίσκου και Βαγγέλης Παπαδιόχος.

Ξεχωριστές ήταν για μένα οι συνεντεύξεις με τους Χρήστο Σταυρακούδη και Σταύρο Πηλιχό

Περί Ορέξεως 


Η στήλη που επέστρεψε στις αρχές της χρονιάς ήταν αυτή με τις συνταγές. Και ορθώς επέστρεψε, μιας που οι συνταγές από αυτήν την σελίδα είχαν περισσότερες προβολές, απ' ότι στο site της μαγειρικής, που πλέον υπολειτουργεί. Συνολικά μοιράστηκα μαζί σας, 6 μοναδικές συνταγές: Το προφιτερόλ των Χριστουγέννων, Μπάρες Δημητριακών με Φυστικοβούτυρο, Κριτσίνια καρότου με Εβρίτικο τσίπουρο, Τραχανώτο με φέτα και λεμόνι, Παγωτό φράουλα και Τορτίγια με γέμιση Caesar

Τα "5 αγαπημένα" του 2021


Το 2021 μέσα από τη στήλη με τα αγαπημένα μου, με γνωρίσατε λίγο περισσότερο. Δύο τοπ5 βγήκαν στον αέρα και ήταν τα πιο εύκολα, αφού δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να καταλήξω σε αυτά. Εσείς θέλετε να μάθετε ποια είναι τα πέντε αγαπημένα μου ιστορικά μυθιστορήματα και ποια τα αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια

➖➖➖➖➖➖➖➖

Το τέλος της χρονιάς συνεχίζει να βρίσκει τη σελίδα, στην πιο δημιουργική της φάση, με πολλές, όμορφες, δυνατές και ξεχωριστές στιγμές. Στο κλείσιμο αυτής της αποτίμησης όμως, θα υποσχεθώ ακόμα καλύτερες αναρτήσεις, με ακόμα καλύτερο και ποιοτικό περιεχόμενο. Δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά οι μοναδικοί διαγωνισμοί, που τόσο έχετε αγαπήσει. Σχετικά με τη συχνότητα των «Στιγμών», κάθε Τρίτη ή/και Παρασκευή, θα υπάρχουν αναρτήσεις. Δηλαδή μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα υπάρχει νέα δημοσίευση. 

Να ευχαριστήσω πολύ όλους εσάς που συνεχίζεται να περιηγείστε στις Δικές μου Στιγμές, να καλωσορίσω νέους αναγνώστες, που γνώρισα και φέτος και τέλος να ευχαριστήσω όλους τους εκδοτικούς, που συνέβαλαν από τη δική τους πλευρά, στην ολοκλήρωση στόχων που θέτω κάθε χρονιά. 

Χάρη σε εσάς, σύμφωνα και με ελληνικό βιβλιοπωλείο της ομογένειας (το οποίο και με ενημέρωσε πρόσφατα), η σελίδα βρέθηκε στην πρώτη θέση επισκεψιμότητας, των ελληνικών βιβλιοφιλικών ιστολογίων στη Γερμανία. Ευχαριστώ λοιπόν όλους τους Έλληνες της Γερμανίας για αυτήν την διάκριση αλλά κι όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Η σελίδα πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της - σύμφωνα με τα στατιστικά πάντα - και δέχεται επισκέψεις από παντού (αναγνώστες από Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, Ινδονησία, Κύπρο, Ολλανδία κ.α). Πραγματικά κοιτάω τους αριθμούς και τις χώρες που επισκέπτονται τη σελίδα και πετάω από τη χαρά μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι με διαβάζουν τόσοι πολλοί από τόσα πολλά μέρη του χάρτη, ποτέ δεν πίστεψα που θα έφτανε η σελίδα χάρη σε σάς και μόνο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

💕Το 2022 ας είναι μια χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές για όλους. Η υγεία είναι το παν. Θα ευχηθώ όμως Αγάπη, Αισιοδοξία, Γαλήνη, Δύναμη, Ευτυχία, Τύχη και πολλά πολλά Χαμόγελα. 💕

*Αν τώρα διάβασες όλη την ανάρτηση μου, σού έχω δώρο και το ημερολόγιο της χρονιάς, που δημιούργησα με αγάπη. Εντός του θα βρεις quotes δικά μου στην πλειοψηφία καθώς και όμορφες εικόνες, κάποιες από αυτές από το προσωπικό μου φωτογραφικό αρχείο. Το ημερολόγιο μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ και να το εκτυπώσεις. 

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος4/1/22 2:04 μ.μ.

    Καλή σου χρόνια κορίτσι μου. Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία και ελπίδα.

    Μπράβο για αυτή τη "γερμανική" διάκριση των "Στιγμών" σου. Πολύ χάρηκα. Εμείς που σε διαβάζουμε από την αρχή, ξέρουμε πολύ καλά ότι έχεις μοιράσει μεγάλη χαρά και η σελίδα αξίζει αυτήν την αναγνώριση απ' όπου κι αν έρχεται.

    Επίσης να σου πω ότι βρήκα πάρα πολύ όμορφο το ημερολόγιο σου. Πολύ ζωντάνια και θετική αύρα Το έχω ήδη κατεβάσει.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Βάγια Μπαγιάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Βάγια μου. Υγεία και πάλι υγεία. Όλα τα άλλα θα έρθουν εν καιρώ.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη στήριξη σου αλλά και που κατέβασες το ημερολόγιο.

      Διαγραφή

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (21) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (402) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (154) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (29) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (258) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (242) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (1) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (1) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (8) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (28) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (45) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (38) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)