Το Τραγούδι του Μήνα - Ιούνιος 2018


Τους τελευταίους έξι μήνες, μια μουσική στήλη έκανε δειλά δειλά την εμφάνιση της. Μέσα από αυτή την στήλη, αναφέρομαι σε τραγούδια τα οποία και ακούω πολύ συχνά. Τραγούδια που έχω προσθέσει στην playlist μου είτε στο αυτοκίνητο είτε στο Youtube. Αυτήν την playlist την έκανα γνωστή σε προηγούμενη ανάρτηση της στήλης. Μια ακόμη, λοιπόν, μουσική ανάρτηση έρχεται. Κι αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο Ιούνιος φεύγει ωστόσο έφερε πολλά νέα τραγούδια που άκουσα πάμπολλες φορές, κάποια τα ξεχώρισα από το πρώτο τους άκουσμα και κάποια άλλα με το δεύτερο ή τρίτο άκουσμα. Τραγούδια που θα τα ακούω για πολύ καιρό ακόμα.  Πάμε όμως να τα δούμε ένα ένα, πριν σας παρουσιάσω το τραγούδι του μήνα. 

Για αρχή θα αναφερθώ στο νέο δίσκο της Ελεονώρα Ζουγανέλη, η οποία κάνει comeback με μοναδικά τραγούδια, τα περισσότερα τα οποία φέρουν την υπογραφή του εξαίρετου Σταύρου Σιόλα. Όλα τα τραγούδια του δίσκου με τίτλο "Που με φτάσανε οι έρωτες" είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Ανάμεσα σε αυτά, η τραγουδίστρια εκτελεί μοναδικά το "Γεροπλάτανο", το οποίο κι έγινε γνωστό από τον Σιόλα. 

Η συνέχεια ανήκει σε καλλιτέχνες, οι οποίοι, μετά από καιρό, κυκλοφόρησαν νέα τραγούδια. H Ραλλία Χρηστίδου επιστρέφει με νέο τραγούδι λέγοντας πως "Αυτό είναι το θέμα" ενώ ο Κώστας Αγέρης, επιστρέφει με νέο τραγούδι και τίτλο "Τραβάτε με κι ας κλαίω". Η Κέλλυ Κελεκίδου κάνει δυνατό comeback και μας προτρέπει να τη συναντήσουμε "Στη Θεσσαλονίκη". Ο Λευτέρης Κιντάτος μιλάει "Ξεκάθαρα" ενώ παράλληλα υπογράφει και το νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού, με τίτλο "Λιώμα". "Όλα λάθος" της πάνε της Έλλη Κοκκίνου ενώ το τραγούδι του Πάνου Βλάχου είναι "Λαχείο". Ο Δήμος Αναστασιάδης αναρωτιέται τι εννοεί κάποιος "Όταν λες μ' αγαπάς" ενώ ο Γιώργος Γιαννιάς προσπαθεί να μας ετοιμάσει για το νέο τραγούδι του με τίτλο "Ετοιμάσου". Ο Δημήτρης Καραδήμος έχει κάνει πολλά "Γι' αυτά τα μάτια" ενώ οι ONIRAMA θέλουν μια "Ζωή μαζί με σένα". Αντίθετα ο Πρόδρομος Αντύπας, λέει στον έρωτα του πως "Όταν θα βγεις", να μην ξαναγυρίσει πίσω. Ο Χρήστος Χολίδης μας προτρέπει αν του λείψουμε "Λέμε τώρα", η αγάπη του θα είναι εδώ. Πιο λαϊκός από ποτέ και με ένα ερωτικό κομμάτι που τσακίζει, επιστρέφει ο Στάθης Ξένος. Ο τίτλος του τραγουδιού "Αν με θυμηθείς". Τέλος μια γλυκιά "Καλημέρα" μας λέει ο Σάκης Ρουβάς και βλέπουμε πως τελικά "Η Ζωή είναι Ωραία"...τουλάχιστον αυτό ερμηνεύει η Γιάννα Φαφαλιού. 

Ένα τραγούδι, όμως, το περίμενα εδώ και καιρό να κυκλοφορήσει. Από το πρώτο teaser, το αγάπησα, ενώ με την επίσημη κυκλοφορία του μαζί με το video clip, το λάτρεψα και το άκουσα πολλές μα πάρα πολλές φορές. Η Γιώτα Νέγκα επιστρέφει αυτή τη φορά με ένα τραγούδι - "Οξυγόνο". Αυτό είναι λοιπόν το τραγούδι του μήνα, ένα τραγούδι που συνθέτει ο Νίκος Μερτζάνος ενώ στους στίχους, βρίσκεται ο Νίκος Μωραϊτης. 


Εδώ μπορείτε να ακούσετε την playlist μου, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής. Καλή Ακρόαση & Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.