Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!
ΚΑΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Book Review: Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα - Συλλογικό Έργο

25 Ιουν 2018

Δεκατρείς Έλληνες συγγραφείς στα μονοπάτια του τρόμου, του μυστηρίου και της φαντασίας. Δεκατρείς Έλληνες συγγραφείς σε μια μοναδική συλλογή διηγημάτων με αυτοτελείς ιστορίες τρόμου και φαντασίας. Η πρώτη αυτή ανθολογία έρχεται από τους συντελεστές του site, nyctophilia. Το βιβλίο αυτό είναι διαθέσιμο προς δωρεάν αποθήκευση και ανάγνωση στην ηλεκτρονική του μορφή (.pdf), ενώ μπορείτε να το μοιραστείτε με άλλους αναγνώστες αποστέλλοντας τους τον σύνδεσμο: http://nyctophilia.gr/book/whispers-in-the-night/ Το βιβλίο αυτό διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας http://nyctophilia.gr. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
α) Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
β) Τίτλος: Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα
γ) Έτος Έκδοσης: 2016
δ) Έκδοση: nyctophilia.gr

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Μέσα από τους συγγραφείς Γιώργο Δάμτσιο και Μάριο Δημητριάδη, είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, στο site στο οποίο και υπογράφουν κατά καιρούς διάφορα άρθρα. Μέσα από αυτό το site, λοιπόν, θα βρει κανείς πολύ φαντασία και τρόμο. Όπως εξερευνούσα λοιπόν τη σελίδα αυτή, το μάτι μου έπεσε πάνω στην συλλογή «Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα». 

Το «Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα» είναι μια ψηφιακή συλλογή που μπορείτε να τη βρείτε δωρεάν, καθώς διατίθεται μέσω του site της nyctofilia. Μέσα από αυτή τη συλλογή, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους συγγραφείς. Τα δείγματα των ιστοριών τους είναι όλα πολύ καλά. Όλες οι ιστορίες είναι αυτοτελείς, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες. Άλλες θα σας τρομάξουν, άλλες όχι και τόσο. Κάποιες διαβάζονται με μεγάλο ενδιαφέρον, κάποιες άλλες όχι και τόσο. Όλες τους ατμοσφαιρικές, κρύβουν κάτι σκοτεινό. Κι όλες έχουν την υπογραφή Ελλήνων συγγραφέων, που μας συστήνονται για πρώτη φορά (μερικούς τους ήξερα). Κάποιοι από αυτούς, θα μας απασχολήσουν στο μέλλον σίγουρα (βλ. Αντώναρος, Δάμτσιος, Δημητριάδης, Λαγκώνας). 

Το εξώφυλλο του βιβλίου, τα σχέδια μέσα σε αυτό και η εικονογράφηση είναι εκπληκτικά. Η γραμματοσειρά των ιστοριών εξαιρετικά τρομερή. Οι ιστορίες είναι καλογραμμένες, σε κάποιες όμως υστερεί αυτό το λογοτεχνικό ύφος, που θα έπρεπε να έχει μια ιστορία, ώστε να εξάψει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Τρόμος δεν υπάρχει σε όλες τις ιστορίες...λίγες είναι αυτές που έχουν. Αγωνία και σασπένς, επίσης. Παρόλα αυτά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια Ελλήνων συγγραφέων, για το είδος αυτό, που διατίθεται δωρεάν και μπορούν όλοι να τη διαβάσουν. 

Εν κατακλείδι, το «Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα», είναι μια συλλογή που θα βρει κανείς εύκολα. Μέσα στις 80 σελίδες του, θα ανακαλύψει 13 ιστορίες από 13 διαφορετικούς Έλληνες συγγραφείς, ο καθένας με το δικό του στυλ γραφής (Αλέξανδρος Κώτσης, Αργυρώ Χαρίτου, Άρτεμις Τουλή, Γιάννης Σιδέρης, Γιώργος Δάμτσιος, Γιώργος Λαγκώνας, Ελένη Ρήγα, Ηλίας Τσιάρας, Κωνσταντίνος Βαρδής, Μάριος Δημητριάδης, Νατασα Παυλίτσεβιτς, Ρέα Καλογερογιάννη, Χρήστος Αντώναρος). Κάποιοι θα σας κάνουν, να τους αναζητήσετε. Πιστέψτε με, σήμερα, κάποιοι έχουν εξελιχθεί πολύ. Μια συλλογή γεμάτη ψιθύρους και κακά πνεύματα, που διαβάζεται απνευστί.  

Πλοκή: Τα μονοπάτια που περνούν ανάμεσα στη φαντασία και τον τρόμο, οδηγούν σε ιστορίες που ξυπνούν τους βαθύτερους φόβους της ανθρώπινης ύπαρξης. Παράξενα πλάσματα, φωνές -πραγματικές άραγε;- αρχέγονες ανησυχίες, υποβόσκουσες διαστροφές... ψίθυροι μέσα στη νύχτα. Όλα είναι εκεί, έξω, στις σκοτεινές γωνίες και στις φωτισμένες από το φεγγάρι αιχμές του σκηνικού μας. Οι εικόνες αναπηδούν ζωντανές μέσα από τις γραμμές και τις λέξεις και στοιχειώνουν τα όνειρα - μερικές φορές ακόμα και τον ξύπνιο μας. Συντάκτες του Nyctophilia.gr, παρέα με μερικούς καλούς φίλους, έδωσαν σε αυτό το βιβλίο λίγο από το πιο αχανές σκοτάδι τους. Αφήνουν σε εμάς να αναζητήσουμε την ομορφιά πίσω από το εβένινο πέπλο της νύχτας... λίγο πριν σβήσει το φως.


3 στα 5

* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δημοσίευση σχολίου