🎙Χρονομπαούλο: Όταν η Γιάννα Τερζή τραγούδησε μαζί με Δάντη, Γιαννιά & Goin Through

Μια φορά το χρόνο, ανοίγω το χρονομπαούλο. Γυρνώ το χρόνο πίσω και ξεθάβω διάφορα πράγματα, που είτε αφορούν τηλενουβέλες, είτε λατινοαμερικάνικες σειρές και παρέες είτε μουσικά ντοκουμέντα που κυκλοφορούν ακόμα και στο διαδίκτυο. Τη φετινή χρονιά, το χρονομπαούλο ανοίγει για δεύτερη φορά και αφορμή στέκεται μια μουσική αναζήτηση στο Youtube. 

Το 2018, είναι, θα έλεγα, η χρονιά της. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision και παρά το γεγονός, ότι το τραγούδι, δεν κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό, ξεχώρισε αμέσως, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα το "Όνειρο μου" ξεπέρασε και τις 10.000.000 προβολές στο επίσημο κανάλι της δισκογραφικής. Ο λόγος φυσικά γίνεται για την Γιάννα Τερζή, και το Όνειρο της. Με αφορμή και την σημερινή κυκλοφορία του τραγουδιού της, και στα αγγλικά, ξεθάβουμε τις συνεργασίες της, με καταξιωμένους καλλιτέχνες ανάμεσα σε αυτούς ο Χρήστος Δάντης και ο Γιώργος Γιαννιάς. 
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, θα διαπιστώσει κανείς, ότι η Γιάννα Τερζή, είχε κυκλοφορήσει ένα cd singles και δύο albums, τα οποία είχαν σημειώσει επιτυχία. Κάποια τραγούδια από εκείνους τους δίσκους ξεχώρισαν, κάποια άλλα όχι τόσο. Η ίδια αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, πάνω που ήδη είχε χτίσει μια αξιοσημείωτη καριέρα κάνοντας μάλιστα και σημαντικές συνεργασίες. 

Σήμερα, μέσα από αυτήν την ανάρτηση, θυμόμαστε, κάποιες από αυτές τις συνεργασίες - ντουέτα της τραγουδίστριας, με καταξιωμένους συναδέλφους της. 

Το 2005, ήταν η χρονιά που συστήθηκε στην ελληνική μουσική σκηνή, με το δίσκο της με τίτλο "Γιάννα Τερζή". Στο δίσκο, περιλαμβάνονται τρία τραγούδια, μεταξύ αυτών και το ντουέτο της με τον Χρήστο Δάντη, "Το Πρώτο μας Φιλί" σε μουσική του Παναγιώτη Στεργίου και στίχους του Δημήτρη Τσάφα.

Την ίδια χρονιά, η Γιάννα συμμετέχει στο δίσκο του Γιώργου Γιαννιά, που φέρει το όνομα του. Οι δυο τους ερμηνεύουν μοναδικά, το τρυφερό τραγούδι "Τατουάζ", το οποίο γνωρίζει επιτυχία, όπως και πολλά άλλα τραγούδια από τον συγκεκριμένο δίσκο, του τραγουδιστή.

Το 2006, η Γιάννα Τερζή επιστρέφει με τον πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Γύρνα το κλειδί", όπου και περιλαμβάνονται δέκα τραγούδια. Το 2008, κυκλοφορεί το τρίτο και τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο "Άσε με να ταξιδέψω" το οποίο και περιλαμβάνει 12 τραγούδια. Στον δίσκο αυτό, και στο τραγούδι "Απλά υπάρχουμε" η τραγουδίστρια συνεργάζεται με τον Βασίλη Σαλέα


Το 2016, η Γιάννα συμμετέχει στο CD Single των Goin' Through, που φέρει το όνομα Ντεκολτέ. Το ντουέτο είναι ραπ με τη Γιάννα, να ακούγεται μόνο στο ρεφρέν. Παρόλα αυτά το τραγούδι προκάλεσε αναστάτωση, όπως και το video clip, από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.