Book Review: Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών - Γ. Δάμτσιος & Μ. Δημητριάδης


Το βιβλίο «Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών» είναι το πρώτο μυθιστόρημα, το οποίο και συγγράφουν δύο ταλαντούχοι Έλληνες συγγραφείς. Ο Γιώργος Δάμτσιος και ο Μάριος Δημητριάδης, συστήθηκαν στο αναγνωστικό κοινό μέσα από μυθιστορήματα και συλλογικά έργα μυστηρίου, τρόμου και φαντασίας, που κυκλοφόρησαν από διάφορους εκδοτικούς. Οι δύο τους αποτελούν μάλιστα ιδρυτικά μέλη του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria ενώ παράλληλα αρθρογραφούν σε γνωστά site ανάμεσα σε αυτά και το nyctophilia.gr

Η αλήθεια είναι ότι τους συγγραφείς, δεν τους γνώριζα μέχρι πρότινος. Τους ανακάλυψα, έστω και καθυστερημένα, εδώ και ένα χρόνο περίπου. Βασικά για να τα πάρω από την αρχή, το γεγονός ότι έχω αρχίζει να διαβάζω και να στηρίζω Έλληνες συγγραφείς και μάλιστα σε ένα είδος, που έχω υψηλές απαιτήσεις, και να μένω στο τέλος αρκετά ικανοποιημένη, είναι επίτευγμα όχι μόνο για εμένα αλλά και για το επίπεδο της λογοτεχνίας στην Ελλάδα που έχει ανέβει. 

Τον Γιώργο Δάμτσιο, τον γνώρισα μέσα από το «Τρίπτυχο των Ευχών» ενώ το Μάριο Δημητριάδη, τον γνώρισα μέσα από το βιβλίο αυτό, «Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών». 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ:
α) Συγγραφέας: Γιώργος Δάμτσιος & Μάριος Δημητριάδης
β) Τίτλος: Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών
γ) Έτος Έκδοσης: 2017
δ) Έκδοση: Εκδόσεις ΛΥΚΟΦΩΣ


Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Όπως ανέφερα και παραπάνω, έχω διαβάσει μόνο βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου. Επιπλέον η επιλογή αυτή του βιβλίου έγινε και λόγω του ίδιου του συγγραφέα καθώς έμεινα απολύτως ικανοποιημένη από το προηγούμενο μυθιστόρημα του. 

Η ιστορία του βιβλίου, εξελίσσεται γύρω από την Νάουσα, τόπο καταγωγής του Δάμτσιου, και συγκεκριμένα σε ένα ορεινό χωριό, τη Δρύπη, ένα χωριό το οποίο συναντάει κανείς και στο μυθιστόρημα του Δάμτσιου, «Τρίπτυχο των Ευχών». Όλα όμως ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη, που από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, μας γνωρίζει τον Τηλέμαχο, έναν από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες της ιστορίας. Ο Τηλέμαχος, εδώ και έναν χρόνο, κάθε νύχτα βλέπει τον ίδιο εφιάλτη, έναν εφιάλτη τον οποίο ζουν έντονα άλλα 4 υπαρκτά πρόσωπα. Όλοι τους συνεπιβάτες στο ίδιο λεωφορείο, που οδηγεί στην Δρύπη και στην γέφυρα των χαμένων ψυχών, με έναν παράξενο οδηγό στο τιμόνι. Μόλις όλοι ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον, θα ξεκινήσουν να λύσουν το μυστήριο γύρω από τον εφιάλτη. Ο Τηλέμαχος, η Μαρία, ο Ιάκωβος, η Δήμητρα και ο Αντώνης θα επιζητήσουν απαντήσεις γύρω από αυτό το μυστήριο. Και οι απαντήσεις που θα λάβουν, δε θα αρέσουν στον καθένα. Τι τους επιφυλάσσει η μοίρα; Γιατί όποτε βλέπουν τον εφιάλτη τρομάζουν και τι σχέση έχουν με τη Δρύπη και τη Γέφυρα των Χαμένων Ψυχών; 

Το βιβλίο είναι σχετικά μικρό, οι σελίδες λίγες, και γυρνούν χωρίς να το καταλάβεις ενώ οι χαρακτήρες της ιστορίας, που έχουν πλάσει οι συγγραφείς, άνθρωποι που συναντάει κανείς, στην καθημερινή ζωή. Πρωτότυπη, έξυπνη και ενδιαφέρουσα ιστορία με γρήγορη ροή, όπου διαβάζεται εύκολα και μονορούφι. Ένα βιβλίο γεμάτο ένταση, αγωνία, μυστήριο, τρόμο, επικλήσεις σε σκοτεινές ψυχές και ανατροπές. Ένα βιβλίο για τα όνειρα και για τις χαμένες ψυχές, ένα ταξίδι στο παρελθόν που παραμονεύει ακόμη και μια γέφυρα που ενώνει το κοσμικό με το απόκοσμο. Όλα αυτά συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό και σκοτεινό μυθιστόρημα, από δύο συγγραφείς που ενώνουν τις δυνάμεις τους, για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ικανοποιήσει...μόνο μην αρχίσετε την ανάγνωση αυτού του βιβλίου νύχτα...θα σας βρει το ξημέρωμα!!!  

Εν κατακλείδι, «Η γέφυρα των χαμένων ψυχών», πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό, σκοτεινό και γεμάτο μυστήριο, μυθιστόρημα. Μια καλογραμμένη, καλοστημένη και καλοδομημένη ιστορία, χωρίς περιττές περιγραφές και λεπτομέρειες, που να κουράζουν τον αναγνώστη. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα θρίλερ και τρόμου δια χειρός Ελλήνων συγγραφέων, που συστήνεται να διαβαστεί. 

Πλοκή: Πέντε άνθρωποι βασανίζονται κάθε νύχτα για έναν χρόνο από τον ίδιο εφιάλτη. Ανακαλύπτοντας ότι είναι υπαρκτά τα πρόσωπα που βλέπουν στον ύπνο τους, ως συνεπιβάτες ενός λεωφορείου που ταξιδεύει νύχτα με έναν μυστηριώδη οδηγό στο τιμόνι, συγκλονίζονται και αρχίζουν την προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ, για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τον κοινό εφιάλτη. Ξετυλίγοντας το κουβάρι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράλογο, το αλλόκοτο και το απόκοσμο.


4 στα 5

Ένα ατμοσφαιρικό, σκοτεινό και γεμάτο μυστήριο, μυθιστόρημα, δια χειρός Ελλήνων συγγραφέων. "Η Γέφυρα των Χαμένων Ψυχών" κυκλοφορεί από @ekdoseislikofos. Διαβάστε την κριτική μου καθώς και τη συνέντευξη του Γ.Δάμτσιου, που μιλάει για τη συνεργασία του με τον Μάριο Δημητριάδη στο link στο bio!!! #greekbooks#goodreads#bookstagram#bookaholic#bookaddict#booklove#booklover#bookphotography#bibliophile#instaread#iloveread#reading#ilovebooks#instabook#photooftheday#bookoftheday#ilovereadingbooks#vivlio#diavazo#instavivlio#somuchreading#booklife#bookandcoffee#timeforcoffee_gr#ekdoseislikofos
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χυτούλα Παπάζογλου (@xytopap) στις

* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.