Book Review: The Metal Chapters. Volume One - Γ. Δάμτσιος & Μ. Δημητριάδης

Το βιβλίο «The Metal Chapters. Volume One» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα, στο οποίο και συνυπογράφουν οι δύο ταλαντούχοι Έλληνες συγγραφείς, Γιώργος Δάμτσιος και Μάριος Δημητριάδης. Οι δύο τους, συστήθηκαν στο αναγνωστικό κοινό μέσα από μυθιστορήματα και συλλογικά έργα μυστηρίου, τρόμου και φαντασίας, που κυκλοφόρησαν από διάφορους εκδοτικούς. Αποτελούν ιδρυτικά μέλη του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria ενώ παράλληλα αρθρογραφούν σε γνωστά site ανάμεσα σε αυτά και το nyctophilia.gr

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ:
α) Συγγραφέας: Γιώργος Δάμτσιος, Μάριος Δημητριάδης & Graham Masterton
β) Τίτλος: The Metal Chapters. Volume One
γ) Έτος Έκδοσης: 2018
δ) Έκδοση: Εκδόσεις ΠΗΓΗ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Αφήνοντας από τα χέρια μου το μυθιστόρημα «Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών» μου ήταν αδύνατο, τελειώνοντας την ανάγνωση του να μην συνεχίσω με ένα ακόμη βιβλίο των δυο συγγραφέων. Αυτή τη φορά ένα βιβλίο πιο μεταλλικό...ένα βιβλίο γεμάτο heavy metal. Ένα βιβλίο που από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του και έχοντας στο εξώφυλλο του, το όνομα του Graham Masterton, μου κίνησε την περιέργεια και το ενδιαφέρον. Έλληνες συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον καταξιωμένο Βρετανό συγγραφέα Graham Masterton χαρίζοντας μας ένα δυνατό metal βιβλίο με 10 διηγήματα.

To  «The Metal Chapters. Volume One» που συνυπογράφουν Δάμτσιος και Δημητριάδης, με τη συμμετοχή του Masterton είναι ένα μουσικό project στο οποίο συνδυάζεται μοναδικά, η Heavy Metal και η λογοτεχνία τρόμου, φαντασίας και μυστηρίου. Οι συγγραφείς μάς συστήνουν δέκα ελληνικά συγκροτήματα, από τα οποία ζητάνε ένα τραγούδι τους, και πάνω σε αυτό γράφουν την ιστορία τους. Δέκα διηγήματα για δέκα κομμάτια από την Avant Garde της Ελληνικής Metal, όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο. 

Για να περιαυτολογήσω λίγο, ποτέ δεν άκουγα το συγκεκριμένο μουσικό είδος. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός της heavy metal. Αλλά αυτό το βιβλίο μου άρεσε. Βασικά με ενθουσίασε, όπως και τα κομμάτια του. Αρχικά μέσα από αυτό το project, που έχτισαν ιδανικά, οι δύο συγγραφείς, γνώρισα ελληνικά συγκροτήματα της metal, που δεν γνώριζα την ύπαρξη τους. Μάλιστα όλα είναι ιδιαιτέρως γνωστά και κάποια από αυτά με μεγάλη δισκογραφία, όπως έψαξα και μετά το τέλος της ανάγνωσης αυτού του έργου. 

Τα τραγούδια του δίσκου είναι όλα μοναδικά και οι ιστορίες που δημιούργησαν οι συγγραφείς είναι πρωτότυπες, με ενδιαφέρουσα πλοκή. Οι στίχοι του κάθε τραγουδιού, που αναγράφονται στην αρχή του κάθε διηγήματος βοηθάνε περισσότερο τον αναγνώστη για να κατανοήσει την ιστορία που θα επακολουθήσει. Σε συνδυασμό με τους λίγους χαρακτήρες καθώς και τις μικρές σελίδες του κάθε διηγήματος (6 περίπου σελίδες στο καθένα), αυτό το μουσικό project θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη ή μη του τρόμου και της metal. 

Κάθε ιστορία μοναδική, γεμάτη μυστήριο, τρόμο, αγωνία και ένταση. Πως θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν από αυτές τις ιστορίες, οι νεκροί, τα zombie, οι δαίμονες, τα πνεύματα και τα φυλακτά. Το φινάλε ανήκει στον Graham Masterton, με το διήγημα του ωστόσο να αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση και μια ανυπομονησία για το δεύτερο μέρος του «The Metal Chapters», αν υπάρξει. 

Δύο Έλληνες συγγραφείς, ο Graham Masterton, 11 δυνατά διηγήματα τρόμου και φαντασίας, 1 cd με 11 τραγούδια και 10 ελληνικά συγκροτήματα. 

Εν κατακλείδι, το «The Metal Chapters. Volume One», είναι ένα έξυπνο και πρωτότυπο project, το οποίο και έχει δημιουργηθεί από Έλληνες συγγραφείς. Εξαιρετικός ο συνδυασμός της metal με τη λογοτεχνία και τα στοιχεία τρόμου και φαντασίας. Συστήνεται να διαβαστεί άμεσα και από όλους. Θα λατρέψετε τόσο τη metal όσο και τη λογοτεχνία του Φανταστικού.

Απόσπασμα του βιβλίου που ξεχώρισα
...μπορεί κάποια πράγματα να μοιάζουν γραφτά για μας, αλλά ίσως και να μπορούμε να τα αλλάξουμε προς το καλύτερο. Αρκεί να το προσπαθήσουμε...

Πλοκή: Όλοι γνωρίζουµε τη δυνατή σχέση µεταξύ metal µουσικής και λογοτεχνίας του Φανταστικού: δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που ως πηγή έµπνευσης έχουν ήρωες ή έργα µεγάλων συγγραφέων τρόµου. Ήρθε λοιπόν η στιγµή να γίνει το αντίθετο! Οι συγγραφείς του βιβλίου ένωσαν τις δυνάµεις τους µε τις µεγαλύτερες ελληνικές metal µπάντες µε διεθνή απήχηση, ώστε να δηµιουργήσουν δέκα ιστορίες βγαλµένες µέσα από τα τραγούδια τους και να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό στιγµές τρόµου και φαντασίας. Και όλα αυτά µε τη συνοδεία µουσικής! Οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία όχι µόνο να διαβάσουν την ιστορία που εµπνεύστηκαν οι δύο συγγραφείς από κάθε τραγούδι, αλλά να διαβάσουν τους στίχους των κοµµατιών και να ακούσουν το CD που συνοδεύει το βιβλίο. Μεγάλος guest της συλλογής, ο άρχοντας του τρόµου Graham Masterton που συµµετέχει µε ένα δικό του διήγηµα, για το οποίο οι συγγραφείς έγραψαν ένα tribute τραγούδι. 


5 στα 5

Ένα πρωτότυπο μουσικό project, δια χειρός Ελλήνων συγγραφέων, στο οποίο συνδυάζεται μοναδικά η Heavy Metal και η λογοτεχνία τρόμου, φαντασίας και μυστηρίου. Θα λατρέψετε τη Metal αλλα και τη λογοτεχνία Φανταστικού. 📚 Το "The Metal Chapters. Volume One" κυκλοφορεί από @protypes_ekdoseis_pigi. 📚 Διαβάστε την κριτική μου καθώς και τη συνέντευξη των Δάμτσιου-Δημητριάδη για το βιβλίο, στο link στο bio!!! #greekbooks#goodreads#bookstagram#bookaholic#bookaddict#booklove#booklover#bookphotography#bibliophile#instaread#iloveread#reading#ilovebooks#instabook#photooftheday#bookoftheday#ilovereadingbooks#vivlio#diavazo#instavivlio#somuchreading#booklife#themetalchapters#grahammasterton#heavymetalband#heavymetal#rottingChrist#horror#xelyruth
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χυτούλα Παπάζογλου (@xytopap) στις


* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.