Ένας κύκλος κλείνει κι ένας άλλος ανοίγει...

Είναι από αυτές τις στιγμές της ζωής μας, που ένας κύκλος θα κλείσει κι ένας άλλος θα ανοίξει. Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, έφτασε στο τέλος του ενώ παράλληλα άνοιξαν κάποια άλλα. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση κλείνω οριστικά κάποια θέματα που με ρωτάνε συχνά αναγνώστες... και αυτό είναι το μεγάλο κεφάλαιο για τη σελίδα αυτή. Αφορμή αυτής της ανάρτησης, στάθηκαν φυσικά οι δυο νέες συνεργασίες που έχω εδώ και καιρό. Αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ - Ο παιδότοπος της καρδιάς μου: Μέσα από αυτήν τη σελίδα, και μέσα από κάποιες αναρτήσεις μου, είχα κάνει γνωστό πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργαζόμουν σε παιδότοπο της πόλης. Τέσσερα μοναδικά χρόνια, γεμάτα γνωριμίες με μικρούς και μεγάλους φίλους. Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν μπορώ να πω μαγικά, πανέμορφα και ίσως τα καλύτερα μου, στα όσα χρόνια εργάζομαι και είμαι πλέον οικονομικά ανεξάρτητη. Τέσσερα χρόνια με πολύ κέφι και παιχνίδι. Είναι μοναδικό το συναίσθημα, να έρχεσαι σε επαφή με μικρά παιδάκια και ειδικά όταν αυτά είναι συχνοί θαμώνες του καφέ-παιδότοπου. Κάθε φορά που έρχονταν και σε συναντούσαν έτρεχαν στην αγκαλιά σου και όταν έφευγαν σου έδιναν ένα φιλί στο μάγουλο και μια μεγάλη αγκαλιά. Αυτό λοιπόν θα κρατήσω. Οι υποχρεώσεις που είχα τον τελευταίο εξάμηνο στο παιδότοπο και στο κατάστημα επίπλων δίπλα, ως υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας, σε συνδυασμό με κάποιες φοιτητικές μου υποχρεώσεις, ήταν και η αφορμή για να παρθεί αυτή η σημαντική απόφαση. Το τέλος, για το οποίο προμήνυε παράλληλα και το τέλος της λειτουργίας του παιδότοπου αλλά και όλου του καταστήματος, για άλλους λόγους, φυσικά, που δεν είναι της παρούσης. Συναισθήματα λοιπόν, ανάμεικτα.... με ένα αντίο που δεν ειπώθηκε ποτέ!!!! 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕΛΙΔΑΣ - Η στήλη με τα βιβλία: Είναι αλήθεια πως έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η πλειοψηφία των αναγνωστών μου, με ανακάλυψαν μέσω της στήλης "Βιβλία σε pdf". Σήμερα, τρία χρόνια μετά τη διακοπή αυτής της στήλης, μετά τις σχετικές ενημερώσεις που έχω παραθέσει, συνεχίζω να λαμβάνω μηνύματα, που αφορούν μάλιστα τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, στις οποίες υπάρχουν σχετικές κριτικές. Παρόλα αυτά, πάντα απαντώ στον καθένα σας ξεχωριστά, υποδεικνύοντας και μια σελίδα όπου μπορείτε να βρείτε ποικιλία νέων και παλιών βιβλίων. Σε αυτό λοιπόν το σημείο να ενημερώσω όλους σας, πως απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης της σελίδας ήταν η διακοπή της στήλης, και οι συνεργασίες μου, με εκδοτικούς, χάρη στους οποίους κάνω τους διαγωνισμούς καθώς και τις βιβλιοπαρουσιάσεις. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση λοιπόν κάνω γνωστό για μια ακόμη φορά, πως, δυστυχώς, η στήλη που αγαπήσατε περισσότερο, δε θα επιστρέψει ΠΟΤΕ!!! 

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ της ζωής: Το τελευταίο διάστημα, έχω μπει σε μια διαδικασία αλλαγής προσωπικών στόχων. Έχω μπει σε μια διαδικασία να κάνω μελλοντικά σχέδια και να βλέπω το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Τα τελευταία έξι χρόνια, είχα πολλές πηγές εσόδων. Από αυτά, τα τέσσερα στον παιδότοπο έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο για εμένα και κέρδισα πολλά από κει. Κρατώ φυσικά τις όμορφες στιγμές. Μέσα από κει λοιπόν, έκανα γνωριμίες, που ήταν και η αφορμή να στραφώ επαγγελματικά σε άλλο τομέα, σε αυτόν της φωτογραφίας, φυσικά. Δεν έκρυψα ποτέ την αγάπη μου για αυτήν άλλωστε. Το γεγονός μάλιστα ότι μου έγινε μια καλή επαγγελματική πρόταση και να δημιουργήσω το δικό μου project, με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ίσως κάποια στιγμή, μέσα από τη σελίδα μου, να δημοσιεύσω κάτι περί αυτού. 

Ένα ακόμη κεφάλαιο στη ζωή μου, ήταν ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μου. Μέχρι στιγμής, ο χρόνος δείχνει ότι το κερδίζω. Έγινα καλύτερος άνθρωπος, πιο υπομονετικός και πιο αισιόδοξος. Ίσως φταίει και ο παιδότοπος, που κέρδισα πολλά από εκεί και με την επαφή μου με μικρούς φίλους. Τέσσερα χρόνια δεν είναι και λίγα. Ήταν και είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, που όσο κι αν θέλω να κλείσει μου είναι αδύνατο. Οι στιγμές που έζησα εκεί, με έκαναν να αναθεωρήσω για πολλά στη ζωή μου.      

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ της σελίδας: Το ότι η σελίδα τα τελευταία δύο χρόνια, έχει την χαρά να φιλοξενήσει πάνω από 15 διαγωνισμούς αλλά και συνεντεύξεις, με νέους αλλά και καταξιωμένους συγγραφείς, οφείλεται σε κατά καιρούς, συνεργασίες μου με εκδοτικούς. Κάποιοι εκδοτικοί λοιπόν, συνεχίζουν να είναι δίπλα μου και με αυτόν τον τρόπο εξακολουθώ να βρίσκομαι σε επαφή μαζί σας. Να ευχαριστήσω λοιπόν αρχικά τις Εκδόσεις Ψυχογιός και τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, που συνεχίζουν την συνεργασία με τη σελίδα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε συνεργάζομαι και με άλλους εκδοτικούς. 

Μια νέα συνεργασία μόλις ξεκίνησε με τις εκδόσεις Πηγή αλλά και τις εκδόσεις Λυκόφως, με τις τελευταίες ήδη τρέχει ο δεύτερος διαγωνισμός εδώ) καθώς και με τις εκδόσεις Έσοπτρον. Με τον τελευταίο εκδοτικό θα έχετε μάλιστα ειδική έκπτωση στα βιβλία που θα παρουσιάζω. Με αυτούς τους εκδοτικούς, οι διαγωνισμοί βιβλίων που θα τρέξουν, θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο στο instagram.

Μια ακόμη νέα συνεργασία με τη σελίδα, είναι αυτή με τον προσωπικό μου φίλο, Γιώργο. Ο Γιώργος είναι πολυάσχολος και μια από αυτές τις ασχολίες του είναι η μαγειρική που αγαπά και λατρεύει. Είναι με λίγα λόγια, όπως αποκαλείται και ο ίδιος, μανιακός foodie. Συνταγές του μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του σελίδα με τίτλο "Ξέρω τι έφαγες". Συνταγές του όμως θα βρείτε και εδώ, είτε δικές του που τις έχει κάνει ο ίδιος, είτε δικές του αλλά τις έχω κάνει εγώ. Μέσα από τη στήλη "Κουζίνα", θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τοπικές παραδοσιακές συνταγές, δια χειρός εμού αλλά και του Γιώργου. 

Ένας κύκλος κλείνει κι ένας άλλος ανοίγει...Κάθε κύκλος του με τις δικές του μοναδικές στιγμές. Πάμε για άλλα, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος!!!! Πάμε για άλλες στιγμές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.