Το Τραγούδι του Μήνα - Νοέμβριος 2018

Η τελευταία μουσική ανάρτηση αυτής της στήλης, της φετινής χρονιάς, είναι πλέον γεγονός. Ο Νοέμβριος μουσικά,  ξεκίνησε δυναμικά. Ήρθε με νέες επιτυχίες από τραγουδιστές που έχουμε αγαπήσει. Νέα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει, όλο αυτό το διάστημα, ακούγονται στη διαπασών. Τα τραγούδια αυτά τα έχω προσθέσει στην playlist του αυτοκινήτου καθώς και στο Youtube. Η playlist αυτή λοιπόν, έγινε γνωστή και σε εσάς, για να μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να την ακούσετε κι εσείς... ή τουλάχιστον για όσους είναι λάτρης της ελληνικής μουσικής. Ο Νοέμβρης σε λίγες ώρες φεύγει έχοντας στις αποσκευές του νέα τραγούδια που ξεχώρισαν από το πρώτο τους άκουσμα. Ποια είναι αυτά;   

Πάμε όμως να τα δούμε ένα ένα, πριν σας παρουσιάσω το τραγούδι του μήνα. 

Ο Νοέμβριος, είναι ο μήνας που επέστρεψε δισκογραφικά με νέο δίσκο, ο Ηλίας Βρεττός, με τίτλο «Σωστό Μου Λάθος». Πολλά τραγούδια του δίσκου ξεχώρισαν. Ανάμεσα σε αυτά αγάπησα το «Ώρα Μοναξιάς»Ο δίσκος θεωρώ πως είναι ο καλύτερος του τραγουδιστή, για αυτό είναι καλό να βρίσκεται στη συλλογή δίσκων σας. 

Ο Νοέμβριος είχε πολλές νέες κυκλοφορίες τραγουδιών αλλά και comeback παλιών τραγουδιστών όπως ο Χρήστος Πάζης. Τα νέα, λοιπόν τραγούδια είναι: «Κάθε Φορά»του Γιάννη Χατζηγεωργίου«Που να τα πω»του Βασίλη Δήμα«Μη με ξεχνάς» των VEGAS, «Μαύρο Βλέμμα» του Νίνο, «Κομμάτια Γυαλιά» του Χρήστου Πάζη«Δε σου θυμώνω» του Ηλία Καμπακάκη, «Βουτιά στο κενό» της Αγγελική Ηλιάδη, «Κάνε Κάτι» της Χριστίνα Κολέτσα, «Η Ζωή Αλλιώς» του Αντώνη Ρέμου, «Μου χεις καταστρέψει τη ζωή» της Αποστολίας Ζώη, «Να με πάρεις μακριά» της Τάμτα, «Πως να φύγω» των KINGS, «Σ΄αγαπώ» του Βασίλη Καρρά, «Πόρτες Κλειστές» του Νεκτάριου Μαλλά και «Σε ευχαριστώ» της Ελευθερία Ελευθερίου

Μέσα στο μήνα αυτό, ένας νέος τραγουδιστής, συστήθηκε στους ακροατές, με το τραγούδι του να παίζει ανέλπιστα σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς τη χώρας. Τουλάχιστον σε αυτούς που ακούω διαδικτυακά, το άκουσα αρκετές φορές. Πρόκειται για τον Χρήστο Παυλάκη και το τραγούδι του με τίτλο «Κλειδαριά»το οποίο και κυκλοφόρησε από την Heaven.

Ο Νοέμβριος όμως, ήταν και ένας μήνας που κυκλοφόρησαν πέντε ντουέτα, συνολικά. Το πρώτο ντουέτο που κυκλοφόρησε και μας γέμισε νοσταλγία και που ακούστηκε πάμπολλες φορές είναι του Γιάννη Βαρδή με τον αείμνηστο και αξέχαστο πατέρα του, Αντώνη Βαρδή με τίτλο «Μια ζωή θα είσαι εδώ»Το αμέσως επόμενο ντουέτο είναι αυτό του Χρήστου Χολίδη και Bo με τίτλο «Ότι με κεράσεις το πίνω» ενώ το αμέσως επόμενο,έρχεται από τη Μαρία Κηλαηδόνη και τον Γιάννη Γιοκαρίνη που μας λένε «Δεν πειράζει. Το προτελευταίο ντουέτο έρχεται από τους Σάκη Ρουβά και Στέλιο Ρόκκο, οι οποίοι και περνούν «Ζόρικα Βράδια» ενώ το τελευταίο ντουέτο έρχεται από τους Μιχάλη Κουίνέλη και Ήβη Αδάμου, με τίτλο «Δικό μου».

Από τα πολλά ολοκαίνουρια τραγούδια που ακούστηκαν όλο αυτό το μήνα και παραθέτω παραπάνω, τρία τραγούδια από το πρώτο τους άκουσμα, τα ξεχώρισα και τα αγάπησα. Ανάμεσα σε αυτά τα τρία, έπρεπε να επιλέξω ένα τραγούδι. Για αυτό το μήνα ίσως ήταν η πιο δύσκολη επιλογή στο να αποφασίσω το τραγούδι του μήνα. Τα δύο από τα τρία τραγούδια ακούστηκαν πολύ τόσο στα τοπικά ραδιόφωνα όσο και σε αυτά όλης της χώρας. Το ένα δεν ακούστηκε όσο θα ήθελα αλλά και θα έπρεπε. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που αποφάσισα τελικά να το επιλέξω ως «Τραγούδι του Μήνα».

Τα δύο τραγούδια που ακούστηκαν και ξεχώρισαν είναι: το ντουέτο του Γιάννη Βαρδή με τον αείμνηστο και αξέχαστο πατέρα του, Αντώνη Βαρδή και το νέο τραγούδι του Γιώργου Σαμπάνη, το οποίο και βρέθηκε πρώτο στις τάσεις του Youtube, με τίτλο «Φταίει»

Το τρίτο τραγούδι που ξεχώρισα από το πρώτο του άκουσμα και άκουσα πολλές φορές στο Youtube, και όχι στα ραδιόφωνα, είναι ένα τραγούδι που είναι ένα κράμα δυο τραγουδιών με παραδοσιακές ρίζες. Το «Κάρμα» της Γιάννα Τερζή θυμίζει πολύ το «Όνειρο μου» ενώ έχει και στοιχεία από την «Μάντισσα». Η Γιάννα Τερζή μέσα σε μία χρονιά, καταφέρνει με δύο τραγούδια της να φτάσει πολύ ψηλά και όχι άδικα. Αν και έφυγε πάνω στο peak της καριέρας της από την Ελλάδα για να κάνει το όνειρο της στην Αμερική, η ίδια επέστρεψε δυναμικά και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, έχει κάνει όλη την Ελλάδα να μιλάει για εκείνη, ξανά (και όχι επειδή είναι κόρη του Πασχάλη Τερζή). Το «Όνειρό» της, υπήρξε τραγούδι του μήνα, για τον Φεβρουάριο και μπορεί στο θεσμό της Eurovision να μην τα πήγε τόσο καλά όσο θέλαμε, το τραγούδι όμως ξεχώρισε, αγαπήθηκε και ακούγεται μέχρι σήμερα. Πλέον τη σκυτάλη παίρνει το νέο της τραγούδι. Το «Κάρμα» είναι ένα τραγούδι που μιλάει για το bullying. Παρόλα αυτά διακρίνω ένα bullying προς την τραγουδίστρια, από τους ίδιους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού το τραγούδι στον ένα μήνα κυκλοφορίας του δεν ακούστηκε από τους σταθμούς όσο θα έπρεπε. Αντίθετα, ακούστηκε μέσω του επίσημου καναλιού στο Youtube από αρκετούς χρήστες. Και πάλι όμως το τραγούδι παρά τις σχεδόν 300.000 προβολές και τα σχόλια, δεν μπήκε ποτέ στις τάσεις του Youtube. Για αυτό υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αλλά μέχρι και αν απαντηθούν ποτέ...κάντε ένα κόπο και αν δεν το ακούσατε...ακούστε το. Ένα τραγούδι με μηνύματα που οπτικοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν στην Γιάννα Τερζή και τον Teo Arkitekt.
Εδώ μπορείτε να ακούσετε την playlist μου, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής. 
Καλή Ακρόαση!!!

1 σχόλιο:

Από το Blogger.