Book Review: In Aeternum (Στην Αιωνιότητα) - Μαρία Γεωργοπούλου

Η Μαρία Γεωργοπούλου συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό, κάνοντας ντεμπούτο στην ελληνική λογοτεχνία, μέσα από το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «In Aeternum: Στην Αιωνιότητα» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, από τις εκδόσεις ΛυκόφωςΗ Μαρία Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάβασμα είναι ο βασικός τρόπος να περνάει η ώρα της από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η συγγραφή ήρθε λίγο αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι οι ιστορίες που είχε στο μυαλό της, ήταν πάρα πολλές και δεν έπρεπε να ξεχαστούν. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, παρακολουθεί φανατικά ταινίες και σειρές. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
α) Συγγραφέας: Μαρία Γεωργοπούλου
β) Τίτλος: In Aeternum (Στην Αιωνιότητα)
γ) Έτος Έκδοσης: 2018
δ) Έκδοση: Εκδόσεις Λυκόφως

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: H Μαρία Γεωργοπούλου δεν μου ήταν άγνωστη. Αυτός φυσικά ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που ήθελα πολύ αυτό το βιβλίο. Η Μαρία Γεωργοπούλου μου ήταν γνωστή μέσα από το instagram, μιας που εδώ και πολύ καιρό ακολουθεί η μία την άλλη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα με εξέπληξε ευχάριστα. Άλλωστε κυκλοφορεί από έναν εκδοτικό που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ με τα βιβλία του.  

Το βιβλίο «In Aeternum: Στην Αιωνιότητα», αρχικά έχει ένα εξαιρετικό, σκοτεινό και μυστηριώδες εξώφυλλο, που σε συνδυασμό με την περίληψη του στο οπισθόφυλλο σε πάει μέχρι και την Κόλαση. 

Η κεντρική πρωταγωνίστρια είναι η Λυδία. Η μητέρα της πέθανε στη γέννα και πατέρα δεν γνώρισε. Μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο, έχοντας το μοναδικό αντικείμενο που της έμεινε για να της θυμίζει τη μητέρα της. Ένα φυλακτό, με τη φωτογραφία της. Επτά χρόνια μετά την ενηλικίωση της, φεύγει από το ορφανοτροφείο παίρνοντας υποτροφία για σπουδές. Σήμερα η Λυδία δουλεύει ως μεταφράστρια και ξεναγός σε τοπικό μουσείο. Μοναδική της παρέα, η καλύτερη της φίλη και δημοσιογράφος, Έλενα. Όταν η Λυδία γνωρίσει τον Μάξιμο η ζωή της θα αλλάξει. Θα αναλάβει την προετοιμασία μίας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση και θα πρέπει να συνεργαστεί με τον ψυχρό Μάξιμο. Όταν οι δυο τους θα αρχίσουν να ερωτεύονται, όλα τα μυστικά του Μάξιμου, θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με το παρελθόν της αλλά και με την ίδια την Κόλαση. Μπορεί το Κακό να κερδίσει το Καλό; Ποιος είναι πραγματικά ο Μάξιμος και τι μυστικά κρύβει; Μπορεί να υπάρξει η αγάπη μέχρι την Αιωνιότητα;  

Μαρία Γεωργοπούλου έχει καταφέρει να στήσει μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ιστορία. Με την απλή γραφή της, δεν κουράζει, ενώ παρουσιάζει μέσα από τα μικρά κεφάλαια, όλους τους χαρακτήρες της ιστορίας. Το θετικό είναι ότι η ιστορία, έχει γρήγορο ρυθμό και διαβάζεται γρήγορα, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να λύσει το μυστήριο. 

Η ίδια η συγγραφέας, αναφέρεται στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και στους επτά πρίγκιπες της Κολάσεως, σύμφωνα πάντα και με τις απόψεις της Καθολικής Εκκλησίας για την Κόλαση. Επικεντρώνεται στο αμάρτημα της Λαγνείας καθώς και σε διάφορες θεολογικές προφητείες περί Δαιμόνων και Κόλασης, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

Οι σελίδες γυρνάνε η μία μετά την άλλη, με τη συγγραφέα, να ταξιδεύει τον αναγνώστη σε δύο κόσμους, στον φανταστικό και στον πραγματικό, στο Κακό και στο Καλό. Μέσα σε όλα αυτά δεν λείπει το μυστήριο, η ένταση αλλά και η αγάπη, που απλά απογειώνουν την ιστορία. Μπορεί να υπάρξει η αγάπη μέχρι την Αιωνιότητα; Το φινάλε της ιστορίας είναι πραγματικά εξαιρετικό γεμάτο ανακούφιση αλλά και ένα μήνυμα: Το Κακό έχει και την Καλή του Πλευρά!!!

Εν κατακλείδι, το πρώτο δείγμα της συγγραφέας, είναι πάρα πολύ καλό. Το «In Aeternum: Στην Αιωνιότητα», είναι μια ενδιαφέρουσα και σκοτεινή ιστορία μυστηρίου με μεταφυσικά στοιχεία αλλά και με μια δόση τρόμου. Ένα μικρό βιβλίο, με ούτε 200 σελίδες, με πολλά συναισθήματα που διαβάζεται γρήγορα και μέσα σε λίγες ώρες. Ένα ακόμη διαμαντάκι από εκδόσεις Λυκόφως.

Πλοκή: Η Λυδία, μία μοναχική κοπέλα, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Δεν γνωρίζει τον πατέρα της που, άλλωστε, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Μετά τις σπουδές της, η μοίρα φαίνεται να της δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο. Όταν όμως η Λυδία αναλαμβάνει την προετοιμασία μίας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από όσα η ίδια για τον εαυτό της και τη ζωή της. Για να φέρει σε πέρας το έργο της, είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Μάξιμο, έναν σκοτεινό και απρόσιτο άντρα, που κρύβει μυστικά. Μυστικά που θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με την Κόλαση…


 4 στα 5

* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.