Η Μαρία Γεωργοπούλου για το «In Aeternum: Στην Αιωνιότητα»


Η Μαρία Γεωργοπούλου συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό, κάνοντας ντεμπούτο στην ελληνική λογοτεχνία, μέσα από το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «In Aeternum: Στην Αιωνιότητα» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, από τις εκδόσεις Λυκόφως. Η Μαρία Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, παρακολουθεί φανατικά ταινίες και σειρές.  

Με αφορμή λοιπόν το βιβλίο της, για το οποίο την άποψη μου μπορείτε να βρείτε εδώ, της έθεσα τις παρακάτω ερωτήσεις. Με την ευκαιρία, να την ευχαριστήσω για τη παρακάτω συνέντευξη που μου παραχώρησε.

1. Ποια είναι η Μαρία Γεωργοπούλου και με τι ασχολείται; 
Δύσκολη ερώτηση! Κανονικά θα σε παρέπεμπα στους κοντινούς μου ανθρώπους για να σου πουν ποια ακριβώς είμαι, αλλά θα κάνω μία προσπάθεια. Είμαι κάποια που αγαπάει να διαβάζει και να δημιουργεί ιστορίες. Έχω πτυχίο Ιστορίας, μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα και ασχολούμαι με μαθήματα. 

2. Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε τη συγγραφή; 
Δεν υπήρξε συγκεκριμένη αφορμή. Απλά κάποια στιγμή θεώρησα σωστό να αρχίσω να γράφω τις ιστορίες που υπήρχαν μέχρι τότε στο κεφάλι μου για να μη χαθούν. 

3. Ποια τα πρώτα συναισθήματα όταν πήρατε στα χέρια σας πλέον τυπωμένο το βιβλίο σας; 
Μόλις κράτησα το βιβλίο μου στα χέρια μου δε μίλησα καθόλου. Έπαθα ένα μικρό σοκ. Μόλις συνήλθα χάιδεψα το εξώφυλλο και τότε χαμογέλασα όπως ποτέ ξανά στη ζωή μου! 

4. Πόσο απαιτητική είναι η συγγραφική διαδικασία και πόσο χρόνο σας πήρε η ολοκλήρωση του νέου σας βιβλίου; 
Για μένα απαιτητική είναι η έρευνα και το στήσιμο της ιστορίας και των χαρακτήρων. Αφού ολοκληρωθούν αυτά, μετά χρειάζομαι μερικούς μήνες για να γράψω την ιστορία. 

5. Ποιες οι αντιδράσεις από την οικογένεια σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στην κυκλοφορία του βιβλίου σας; 
Η οικογένειά μου και ο φιλικός μου κύκλος ήταν πάντα εκεί για μένα. Είμαι πολύ τυχερή και στη ζωή μου έχω ανθρώπους που με στήριξαν και που με στηρίζουν σε σημείο να δακρύζω από συγκίνηση και μόνο που το σκέφτομαι. Όταν πλέον κυκλοφόρησε το βιβλίο, είδα στα μάτια τους χαρά και αγάπη και αυτό μου έδωσε τη δύναμη που χρειαζόμουν για να δημιουργήσω και άλλα πράγματα. 

6. Το βιβλίο με τίτλο «In Aeternum-Στην Αιωνιότητα» είναι το πρώτο σας, μυθιστόρημα, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Τι είναι Αιωνιότητα για εσάς και τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο; 
Αιωνιότητα για μένα είναι η δέσμευση. Να έχεις αναγνωρίσει μία κατάσταση, να την έχεις δεχτεί και να ξέρεις πως αυτό είναι το ιδανικό σου. Η αγάπη μου στο σκοτεινό, το μυστήριο και το συναισθηματικό είναι αυτό που με ώθησε να γράψω την ιστορία αυτή. Παράλληλα, η έρευνα μου πάνω σε διάφορες μεσαιωνικές αντιλήψεις, βοήθησε στην τελική διαμόρφωση της ιστορίας. 

7. Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο «In Aeternum-Στην Αιωνιότητα». 
Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε την ιστορία της Λυδίας. Η ηρωίδα μου ζει μία ήρεμη ζωή και είναι αυτό που επιθυμούσε πάντοτε. Σύντομα η ζωή της ανατρέπεται όταν γνωρίζει έναν άντρα που τον καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Και εκεί που νομίζει ότι αυτή ήταν η μοναδική ανατροπή, συνειδητοποιεί ότι την περιμένουν ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις. Πρόκειται για μία ιστορία που συνδυάζει το μυστήριο, το πάθος αλλά και τον φόβο. 

8. Όταν γράφατε το βιβλίο είχατε από την αρχή στο μυαλό σας το φινάλε ή διαμορφώθηκε στην πορεία; 
Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που έγραψα την πρώτη γραμμή ήξερα πως θα τελειώσει. 

9. Υπάρχουν επόμενα συγγραφικά σχέδια; 
Υπάρχουν πολλά σχέδια και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη για αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα συμμετέχω σε μία συλλογή διηγημάτων που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Λυκόφως και στην οποία θα συμμετέχει και ο Graham Masterton. Μπορείτε να καταλάβατε τον ενθουσιασμό μου! Επίσης, θα κυκλοφορήσει μία νουβέλα μου στο πλαίσιο της έκδοσης μιας σειράς σκοτεινών ιστοριών από τις Εκδόσεις Λυκόφως. 

10. Ασχολείστε με τα social media και αν ναι πού μπορούμε να σας βρούμε; 
Ναι, φυσικά και ασχολούμαι. Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook με το όνομα Maria Georgopoulou, στο Instagram με το όνομα maria_love_for_books, στο Twitter γράφοντας @MariaGeorgopo11 και στο Goodreads ως Μαρία Γεωργοπούλου

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.