CineReview: Αναζήτηση (Searching)

Στη πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, ο Ινδός σκηνοθέτης, Aneesh Chaganty, συνυπογράφει το σενάριο σε ένα κοινωνικοδραματικό θρίλερ στην ταινία Searching (στα ελληνικά: Αναζήτηση). Μέσα από τον ψηφιακό κόσμο του Internet, ο Aneesh Chaganty, έχει καταφέρει να στήσει ένα αγωνιώδες θρίλερ που είναι γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα από ηλεκτρονικές συσκευές όπως οθόνες υπολογιστών και κινητών. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ταινία: Searching
Σκηνοθεσία: Aneesh Chaganty
Πρωταγωνιστούν: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee κ.α 
Είδος Ταινίας: Δραματική / Μυστηρίου / Θρίλερ
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 102΄

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένα 16χρονο κορίτσι εξαφανίζεται και οι τοπικές αρχές αρχίζουν την αναζήτηση της. 37 ώρες περνάνε χωρίς κανένα στοιχείο κι έτσι ο πατέρας της αποφασίζει να ψάξει εκεί που κανείς δεν έχει στραφεί. Εκεί που κρύβονται όλα τα μυστικά σήμερα: στο laptop της κόρης του. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Aneesh Chaganty είναι ένα πανέξυπνο θρίλερ μυστηρίου που με όχημα την τεχνολογία και το ψηφιακό αποτύπωμα ενός εξαφανισμένου κοριτσιού ξετυλίγει μία σύγχρονη ιστορία μυστηρίου.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Είναι από τις ταινίες που από το trailer και από αυτά που είχα διαβάσει για την πλοκή της, περίμενα καιρό να δω. Μια ταινία στον κόσμο του Internet και των socia media, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη από κανέναν. 

Όλη η ζωή της Margot Kim, από την πρώτη μέρα που θα έρθει στη ζωή μέχρι και την ημέρα της αποφοίτησης της από το σχολείο είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο και φωτογραφίες, από τους ίδιους της, τους γονείς. Όταν η μητέρα της φύγει από τη ζωή, η Margot θα αισθανθεί μόνη, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει τη ζωή της, μένοντας με το πατέρα της, David. Όταν η Margot εντελώς ξαφνικά εξαφανιστεί, τότε θα αρχίσει έρευνα γύρω από τη ζωή της, για το ποιοι ήταν πραγματικά φίλοι της και ποιοι όχι. Μετά από άκαρπες προσπάθειες μη εντοπισμού της Margot, από την αστυνομία, ο πατέρας της David, αποφασίζει να ψάξει και ο ίδιος στο μοναδικό μέρος που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ψάξει κανείς. Στον φορητό υπολογιστή της κόρης του, ο ίδιος θα ανακαλύψει ότι δεν ήξερε τελικά ποια ήταν η κόρη του, αφού θα ανακαλύψει κάποια βίντεο της, που ανέβασε εκείνη σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα. Η ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την αναζήτηση, θα δώσει φως στην υπόθεση όταν ανακαλύψει ότι πρόκειται για απαγωγή και όχι για εξαφάνιση. Ποια όμως είναι η αλήθεια; Πρόκειται όντως για απαγωγή ή μάλλον για εξαφάνιση; Ή μήπως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την αναζήτηση της Margot;  

Στα συν της ταινίας, η καλή σκηνοθεσία και ο χειρισμός των ηλεκτρονικών συσκευών στην αναζήτηση της αλήθειας. Η γρήγορη ροή από τη μέση της ταινίας και μετά, με την αγωνία να βρίσκεται στο κατακόρυφο. Οι πολύ καλές ερμηνείες, κυρίως του John Cho, ενός πατέρα που ψάχνει στα τυφλά και ανακαλύπτει νέους κόσμους στο διαδίκτυο, αναζητώντας την κόρη του. Οι συνεχείς καταιγιστικές ανατροπές και το φινάλε της!!!

Στα μείον της ταινίας, η αργή ροή της μέχρι τα μισά. Ο καταιγισμός πολλών και διάφορων οθονών, ηλεκτρονικών συσκευών. 

Εν κατακλείδι, η ταινία «Searching» είναι μια ενδιαφέρουσα και καλοστημένη δραματική ταινία, η οποία από τη μέση και μετά αποκτά ενδιαφέρον, αγωνία, ένταση και ανατροπές. Μια ταινία μυστήριου με αστυνομικά στοιχεία, που εξελίσσεται στον κόσμο του διαδικτύου και τα μηνύματα αυτής σχετικά με τις παγίδες του διαδικτύου. 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Αν λατρεύεται ταινίες μυστήριου με στοιχεία αστυνομικού θρίλερ. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ7/10

TRAILER με ελληνικούς υπότιτλους:
_______________________________________________________________________
* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε ταινίες που έχω παρακολουθήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.