Ο Απολογισμός του 2020 και η νέα χρονιά!!!

31 Δεκ 2020

 

Σάς έχω πει ότι μου αρέσουν πολύ οι απολογισμοί; Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχω μπει στη διαδικασία να κάνω απολογισμό τόσο στα προσωπικά μου όσο και στα επαγγελματικά μου. Παράλληλα με τον απολογισμό, αρχίζω να θέτω στόχους για τη νέα χρονιά και χαίρομαι κάθε φορά που στο τέλος καταφέρνω να επιτύχω τους περισσότερους, αν όχι άλλους.

 

Το 2020 ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη, παράξενη και πρωτόγνωρη χρονιά. Συνέβησαν πολλά πράγματα κυρίως δυσάρεστα. Κλειστήκαμε στο σπίτι, λόγω του Covid-19. Μπήκαμε ωστόσο στη διαδικασία, όσο «Μείναμε Σπίτι», να κάνουμε πράγματα που δεν κάναμε μέχρι τότε. Το 2021 είναι μια χρονιά που όλοι θέλουμε να πιστέψουμε πως υπάρχει ελπίδα. 


Το 2020 για τη σελίδα, ήταν το καλύτερο. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού «Οι Δικές μου Στιγμές» έκλεισαν τη δέκατη χρονιά τους και συνεχίζουν χρόνο με το χρόνο να βελτιώνονται και να γίνονται και Δικές σας. Χρόνο με το χρόνο, να θέτει το πήχη ψηλά και να το καταφέρνει χάρη στη δική σας στήριξη. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη, αφού από μόνη της αριθμεί περισσότερες στιγμές, 171 στο σύνολο. 


Το 2020, όπως και το 2019 βρίσκει τη σελίδα με αλλαγές, αλλά όχι πολλές. Με αφορμή τα 10α γενέθλια της σελίδας, έγιναν πολλά διαφορετικά πράγματα. Αποκτήσαμε το δικό μας επίσημο λογότυπο καθώς και μια πιο καλύτερη και πρακτική εμφάνιση. Μαζί με την εμφάνιση έγιναν μικροαλλαγές, σε στήλες ενώ με τη νέα χρονιά, επιστρέφουν στήλες ανάμεσα σε αυτές και η στήλη με συνταγέςΑς τα πάρω όμως με τη σειρά και να σας θυμίσω τις στιγμές της φετινής χρονιάς


Αφιερώματα του 2020 

Το 2020 ήταν μια χρονιά όπου αφιερώματα δεν υπήρξαν πολλά, γιατί δεν υπήρχε χρόνος. Έγινε μόλις ένα αφιέρωμα, το οποίο στατιστικώς ξεχώρισε και είχε ανταπόκριση. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο οποίο ταξίδεψα για λίγο στα παιδικά μου χρόνια. Παράλληλα ρωτήθηκαν και κάποια άτομα, ώστε να γράψω ένα πληρέστατο αφιέρωμα, χωρίς να παραλείψω κάποια παιχνίδια που παίζαμε όταν ήμασταν κι εμείς παιδιά.


Αναγνωστικός απολογισμός 2020

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή αναγνωστική χρονιά, παρά το γεγονός ότι είχα και ένα μεταπτυχιακό. Αν και ο στόχος ήταν τα 30 βιβλία, τελικώς διαβάστηκαν 44 βιβλία. Βιβλία ενδιαφέροντα και πολύ καλά στην πλειοψηφία τους: «Αμαρόκ»«Το τανγκό των Χριστουγέννων»«Χριστουγεννιάτικη εφημερία»«Το Μυστικό Άστρο»«Το βιβλίο των ονείρων»«Σώσε με»«Με μια σχεδία - 100 λέξεις σε 100 ώρες για τη Σχεδία»«The Metal Chapters. Volume Two»«Το μυστικό των αλόγων»«Ο Εθισμός του Κριστιάν Αμπρόζ»«Μου το είπε ένας άγγελος»«Ο χορός της νύμφης»«Το Κλειδί»«Πόλη στο Φως»«Εκείνος που ψιθυρίζει στα βουνά »«Postmortem»«Το κορίτσι που γύρισε πίσω»«Μια στιγμή ακόμα» «Μωβ, το χρώμα της λύπης»«Συλλέκτης Στιγμών»«Μυστικά στο Λυκόφως»«Πνεύμονες»«Κόκκινο φεγγάρι πάνω απ' το ποτάμι»«Νουρίν»«Αποκάλυψη»«Εγκλήματα στην Αθήνα»«Η Μέθοδος Αναπνοών»«Νυχτερινή Αφροδίτη»«21+1 συγγραφείς μας λένε τον καφέ»«Η λίμνη με τις νεράιδες», «Καχαραμπού»«Το Δώρο»«Μια λεπτή, μαύρη γραμμή»«8 μικρές ιστορίες #3» «Οι Φόνοι στην Οδό Μόργκ»«Γυναίκες χωρίς έλεος» και «Τρόμος».


Εκτός από τα λογοτεχνικά βιβλία, υπήρξαν και παιδικά. Το 2020 ήταν άλλωστε μια χρονιά, που προσπάθησα να αναδείξω βιβλία τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερες ιστορίες. Σε αυτό το σημείο θα απαντήσω και σε έναν αναγνώστη της σελίδας, μετά από μήνυμα του, που δέχθηκα ότι "στα παιδικά βιβλία καλό είναι να μην γίνονται κριτικές". Λοιπόν τα βιβλία που παρουσιάστηκαν μέσα από τη σελίδα, διαβάστηκαν σε συνεργασία με την νηπιαγωγό Δήμητρα Παπάζογλου, την αδερφή μου. Η ίδια εργάζεται σε νηπιαγωγείο οπότε τα βιβλία που πρότεινε σε γονείς και παιδιά, προτάθηκαν και σε εσάς τους αναγνώστες. Οπότε οι απόψεις των βιβλίων που υπάρχουν είναι απο άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά το παιδικό βιβλίο. Υπήρξε μάλιστα συνανάγνωση, ώστε να γραφτούν οι απόψεις στα παιδικά βιβλία. Αυτά ήταν:  «Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά»«Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε»«Όλες μου οι ρίγες»«Νανουρίσματα…και ξυπνήματα»«Ο μικρός Άγγελος και ο σχολικός εκφοβισμός»«Η Παράξενη παρέα του Ορφέα»«Το γονεοτροφείο»«Το Γκρότλιν»«Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι»«Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα».

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες με τους εκδοτικούς, κάποιες θα συνεχιστούν ενώ κάποιες άλλες είχαν διακοπεί στη μέση της χρονιάς. Κάποιες άλλες πάλι είναι προ των πυλών αλλά δε θα αναφερθώ ακόμα σε αυτές. Η νέα χρονιά προσωπικά για μένα θα είναι πιο απαιτητική, ως προς το μεταπτυχιακό μου, αφού βαίνει προς το τέλος. Για αυτό το λόγο και θέλοντας να είμαι συνεπής απέναντι σε εκδοτικούς, θα αποφύγω οποιαδήποτε συνεργασία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διαγωνισμοί με αυτούς τους εκδοτικούς. 

Το 2020, για δεύτερη φορά και χρονιά, δύο συγγραφείς, συνέδραμαν σε διαγωνισμούς, όπου έδωσαν το βιβλίο τους, ενυπόγραφα και με προσωπική αφιέρωση. Πολλά τα ευχαριστώ σε αυτούς λοιπόν, στη Στέλια Σαρικά και στη Μαρία-Φωτεινή Χαλαστάνη.

Διαγωνισμοί


Στο τέλος αυτής της χρονιάς, ήρθε και μια δύσκολη απόφαση σε ότι αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι. Λόγω και του Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων, η διεξαγωγή των διαγωνισμών παύει να γίνεται με φόρμα συμμετοχής. 

Σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς βιβλίων, αυτοί συνεχίζουν να "τρέχουν" στο προφίλ μου στο Instagram. Οι υπόλοιποι διαγωνισμοί θα γίνονται στη σελίδα στο Facebook, η οποία δημιουργήθηκε κυρίως για αυτό το λόγο. Με το χρόνο και αναλόγως τη συμμετοχή, θα δείξει, αν η σελίδα παραμείνει ενεργή. 

Για να προλάβω όλους εσάς, που μου στέλνετε μηνύματα ότι δεν μπορείτε να πάρετε μέρος σε αυτούς τους διαγωνισμούς καθώς δεν έχετε προφίλ στα social media: Όπως και όταν έκλεισε η στήλη με τα βιβλία σε pdf, έτσι και τώρα δεν έχω άλλη επιλογή. 

Στους τελευταίους διαγωνισμούς που έτρεξαν με φόρμα συμμετοχής, τόσο οι νικητές όσο και οι επιλαχόντες, ΔΕΝ απάντησαν πότε στα μηνύματα, παρά το γεγονός ότι τους έδωσα, χαριστικά, παραπάνω μέρες για να απαντήσουν ότι αποδέχονται το δώρο. Έγιναν επαναληπτικές κληρώσεις με νέα ονόματα και πάλι απάντηση ΔΕΝ λάμβανα. Μέχρι και σήμερα κάποια δώρα δεν έχουν δοθεί, με αποτέλεσμα να τα κρατήσω ή να τα επιστρέψω στον χορηγό. Ε κάπου κρίμα. Πήρα την πρωτοβουλία, μίλησα με τοπικούς φορείς της περιοχής μου, με εμπιστεύτηκαν άτομα και εταιρείες, μου έδωσαν δώρα όλοι τους, ώστε να σας τα προσφέρω και τελικώς εκτέθηκα εγώ από την πλευρά μου. Γιατί κάποιοι από εσάς, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, δεν μπήκατε πότε στα email σας, να απαντήσετε και να αποδεχτείτε το δώρο σας. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που έχουν κερδίσει δώρα, μέσω φόρμας συμμετοχής και δεν έχουν στείλει κανένα ευχαριστήριο μήνυμα. Τουλάχιστον μέσω των social media, ένα ευχαριστώ θα το πείτε και θα απαντάτε πιο άμεσα στα μηνύματα για αποδοχή του δώρου σας. 

Τέλος, πλέον όλα τα αποτελέσματα των διαγωνισμών θα ανακοινώνονται μέσω της εφαρμογής Lukky. Επέλεξα την εφαρμογή αυτή γιατί η άλλη διαδικασία που ακολουθούσα ήταν χρονοβόρα. Δηλαδή, να κατεβάσω τα ονόματα, να γίνει ο έλεγχος και έπειτα η κλήρωση. Η εφαρμογή Lukky είναι το ίδιο έγκυρη και αξιόπιστη ενώ είναι κι αγορασμένη, ώστε να διαγράφονται οι διπλότυπες συμμετοχές. Παράλληλα είναι μια εφαρμογή που έχει λύσει πολλά χέρια όσων κάνουν διαγωνισμούς. 
 

Κινηματογραφικός απολογισμός 2020 

Το 2020 δεν ήταν η χρονιά του κινηματογράφου. Λόγω κορονοϊού, πολλές ταινίες που ήταν να κυκλοφορήσουν στις μεγάλες αίθουσες, δεν βγήκαν. Οπότε προσωπικά, δεν είδα πολλές ταινίες. Το καλό είναι ότι υπήρξαν κάποια Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που έγιναν online. 

Από ελληνικής πλευράς η μόνη ταινία που παρακολούθησα και λάτρεψα, ήταν η «Ευτυχία». Ναι ήταν η καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς. Από ξένες ταινίες μακράν η καλύτερη που είδα ήταν η πολεμική ταινία, το «1917». Άλλες ταινίες που παρακολούθησα στο κινηματογράφο (χειμερινό + θερινό): «Χωρίς Οικογένεια», «Ο Φάρος», «Ο Αόρατος Άνθρωπος», «Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται», «Η Αλήθεια», «Το Σαββατοκύριακο των Μυστικών» και «Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο».

Στα πλαίσια μιας εργασίας του μεταπτυχιακού μου είδα την ταινία «Μπορεί να γίνει». Παράλληλα τον Οκτώβριο παρακολούθησα διαδικτυακά το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου καθώς και την ταινία «Νινιάτο»

Από την πλευρά του Netflix, φέτος είδα μία ταινία την «Πλατφόρμα» και 14 σειρές. Ω ναι είδατε τι έκανε η καραντίνα. Μας αποβλάκωσε 😋. Βασικά βρήκα χρόνο να δω σειρές πολύ καλές γιατί μέχρι τότε πλήρωνα απλά το Netflix και δεν έβλεπα ποτέ. «Spinning Out»«Chambers»«La Mante»«Valhalla Murders»«Bloodride»«Il Processo»«Unorthodox»«When They See Us»«The stranger»«Unbelievable»«The Haunting of Bly Manor»«Ratched»«The Mire» και «The Queen's Gambit».


Θεατρικός απολογισμός 2020



Το 2020 ήταν μια χρονιά που χρειάστηκε να «Μείνουμε σπίτι». Για όσο λοιπόν ήμασταν σπίτι, δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό που δεν ζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να παρακολουθήσει online θεατρικές παραστάσεις, που σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Συνολικά είδα και απόλαυσα 11 θεατρικές παραστάσεις«Ωνάσης. Τα θέλω όλα»«Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!»«Η Μεγάλη Χίμαιρα»«Το τρίτο στεφάνι»«Ευρυδίκη», «This is not Romeo & Juliet»«Γιούγκερμαν»«Ριχάρδος Β'-Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά»«Υπηρέτης Δυο Αφεντάδων»«Μιράντα» και «Κατάδικός μου»


Μουσικός απολογισμός 2020

Το 2020, σε μουσικό επίπεδο δεν είχε πολλά. Είχε συναυλίες στην πόλη μου, αφού το επέτρεψαν οι συνθήκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας, που δεν θα τις έχανα σε καμία περίπτωση. Δύο ξεχωριστοί και μοναδικοί, στο είδος τους, τραγουδιστές βρέθηκαν για μία μόνο εμφάνιση ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες. Ο λόγος για τους Σωκράτη Μάλαμα και Μάριο Φραγκούλη.

Για τρίτη χρονιά συνεχίστηκε και η στήλη «Το Τραγούδι του Μήνα», η οποία ωστόσο με την νέα χρονιά μετονομάζεται σε «Η playlist του Μήνα». Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή κάθε φορά έρχομαι σε δίλημμα για το ποιο τραγούδι πρέπει να επιλέξω για Τραγούδι του Μήνα. Οπότε ένας αναγνώστης με έβγαλε από αυτό το δίλημμα, προτείνοντας μου να το αλλάξω. Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκε το τοπ12. 

Παράλληλα μου δόθηκε η ευκαιρία, να πάρω συνέντευξη από δύο μουσικούς, που σίγουρα θα γνωρίζετε τραγούδια τους. Αναφέρομαι στον Αντώνη Δρέμπελα αλλά και τον Hovig Demirjian. Για τον δεύτερο μάλιστα, η χαρά μου ήταν μεγάλη, όπως και η ανταπόκριση που είχε η συνέντευξη. 

Τραγούδια του 2020 (Top12) 

Όπως ανέφερα παραπάνω, το 2020, η στήλη, συνεχίστηκε για ακόμη μια χρονιά. «Το Τραγούδι του Μήνα», ήρθε για να μείνει, μιας που είχε θερμή ανταπόκριση και είναι μία από τις στήλες που παίρνει το πράσινο φως και για την επόμενη χρονιά, απλά με άλλο όνομα, όπως προαναφέρθηκε. Την φετινή χρονιά λοιπόν κάθε μήνα ξεχώρισα ένα τραγούδι από τα πολλά που κυκλοφόρησαν, με μεγάλη δυσκολία. Πάντα ελληνικές κυκλοφορίες, αφού μόνο αυτές ακούω. Την playlist την βρίσκετε εδώ. Παρακάτω παραθέτω το Top12, όπως διαμορφώθηκε, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου γούστα.


Οι Συνεντεύξεις του 2020 

Από το 2017, έχω την χαρά να φιλοξενώ στη σελίδα ανθρώπους της λογοτεχνίας. Κάποιοι μέ τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο ενώ κάποιοι άλλοι στηρίζουν τη σελίδα με την παρουσία τους. Απο το 2019 η σελίδα άρχισε να φιλοξενεί και συνεντεύξεις από ανθρώπους των τεχνών. Το 2020 υπήρξαν 17 συνεντεύξεις, από ξεχωριστούς ανθρώπους. Όλες τους, ήταν μοναδικές. 

Από την πλευρά του βιβλίου, πολλοί συγγραφείς, γνωστοί και πρωτοεμφανιζόμενοι, μίλησαν φέτος, για τα βιβλία τους, την μέχρι τώρα πορεία τους στην λογοτεχνία αλλά και για τα άμεσα συγγραφικά σχέδια τους. Ευχαριστώ πολύ τους συγγραφείς που δέχτηκαν να μιλήσουν στη σελίδα μου: Σάρα - Κατερίνα Παπαδάκη, Βαγγέλης Νάστος, Μαρία Χόνδρου, Κατερίνα Κρυστάλλη, Μαρία Καλατζή, Μαρία Χαλαστάνη, Φραντζέσκα Μάνγγελ, Δήμητρα Ιωάννου, Γιώργος Πολυχρονίδης, Μηνάς Τσαμπάνης, Στέλια Σαρικά, Εύη Δουργούτη, Γιώργο Δάμτσιο, Μάριο Δημητριάδη & Roger Rovento και Δημήτρη Σίμο

Ιδιαίτερες ήταν για μένα οι συνεντεύξεις με την Μαρία Χατζηνικολάου, παλιά διεθνή αθλήτρια του βόλεϋ, τον Αντώνη Δρέμπελα, τραγουδιστής της επιτυχίας «Το γράμμα» καθώς και τον Hovig DemirjianΚύπριος τραγουδιστής που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο ελληνικό μουσικό talent show, X Factor. 


Τα "5 αγαπημένα" του 2020

Όπως και το 2020 έτσι και φέτος, λίγα ήταν τα τοπ5 που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν υπήρξε κάποια δυσκολία και έτσι κατέληξα σε αγαπημένες ελληνικές ταινίες και αγαπημένες ελληνικές ταινίες για την 28η Οκτωβρίου. Το τρίτο τοπ5 ήταν κάπως διαφορετικό, αφού ανέφερα, πέντε best seller βιβλία που με απογοήτευσαν.

Το τέλος της χρονιάς βρίσκει τη σελίδα μου, σε ακόμα πιο δημιουργική φάση, αφού όπως προείπα είχε πολλές, όμορφες, δυνατές και ξεχωριστές στιγμές. Συνολικά 171 στιγμές, 171 αναρτήσεις, σε μια χρονιά, όπως θα δει κανείς στην αρχειοθήκη, στην δεξιά στήλη, της σελίδας. Επτά στιγμές περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. 

Στο κλείσιμο αυτής της αποτίμησης, δεν θα υποσχεθώ πολλές στιγμές για τη νέα χρονιά. Θα υποσχεθώ ακόμα καλύτερες αναρτήσεις, με ακόμα καλύτερο περιεχόμενο. Και φυσικά μοναδικούς διαγωνισμούς. Σε ότι αφορά τη συχνότητα των αναρτήσεων, υπάρχει σκέψη να γίνονται δύο αναρτήσεις την εβδομάδα, κι αυτό γιατί όπως προείπα, θέλω οι αναρτήσεις μου να έχουν καλό περιεχόμενο (και να μην γράφονται βιαστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε λάθη).

Να ευχαριστήσω όλους εσάς που συνεχίζεται να περιηγείστε στις Δικές μου Στιγμές και για τα μηνύματα που μου στέλνετε, να καλωσορίσω νέους αναγνώστες, που γνώρισα και φέτος, να ευχαριστήσω όλους τους εκδοτικούς, που συνέβαλαν από τη δική τους πλευρά, στην ολοκλήρωση στόχων που θέτω κάθε χρονιά. Πολλά ευχαριστώ και στη φίλη Αλεξία Βλαρά, υπεύθυνη του site, OpenMind, που συνεχίζει να με στηρίζει με τον δικό της τρόπο για 6η συνεχόμενη χρονιά. 

💕Το 2021 ας είναι μια χρονιά χωρίς περιορισμούς. Γεμάτο από όμορφες στιγμές για όλους. Αγάπη, Αισιοδοξία, Γαλήνη, Δύναμη, Ευτυχία, Τύχη, Υγεία και πολλά πολλά Χαμόγελα. 💕

Δημοσίευση σχολίου

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (36) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (18) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (65) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (46) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (406) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (34) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (155) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (30) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (51) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (3) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (25) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (3) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (178) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (17) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (26) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (261) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (43) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (35) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (245) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (36) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (3) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (2) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (15) Περί ορέξεως (39) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (113) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (99) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (13) Τέχνες (11) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (29) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (23) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (33) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Cosmote Tv (6) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (5) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (47) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (39) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)