Ο Απολογισμός του 2022 και η νέα χρονιά!!!

7 Ιαν 2023

Αγαπημένοι αναγνώστες, το 2023 κατέφθασε και εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Να μην την έχουμε δεδομένη. Να φροντίζουμε την υγεία μας αλλά και των γύρω μας. Ίσως είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε. Υγεία λοιπόν, σωματική, ψυχική και πνευματική!!! Η πρώτη ανάρτηση φέτος είναι μια ανασκόπηση των στιγμών της περασμένης χρονιάς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αγαπώ τους απολογισμούς και να ξεκινάω τη νέα χρονιά, θέτοντας νέους στόχους. 

Το 2022 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά από πολλές απόψεις. Είναι γεγονός πως η σελίδα «Οι Δικές μου Στιγμές» μπαίνει στον 13ο χρόνο ύπαρξης της στο διαδίκτυο. Όλα αυτά τα χρόνια μοιράστηκαν σκέψεις, στιγμές από την καθημερινότητα μου αλλά και πολλά δώρα. Ήρθα σε επαφή με αναγνώστες μέσα από τα mails, γνώρισα και συνάντησα κάποιους από αυτούς, από κοντά. Μακάρι να γνωριστώ και με κάποιους άλλους (Τρίκαλα, Κρήτη, Χίο ακούτε; Ξέρετε εσείς ποιοι είστε!!!) 

Φτιάξτε λοιπόν τώρα κάτι να πιείτε (καφέ, τσάι) ανάλογα και την ώρα που διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση, βάλτε να παίζει μουσική σε χαμηλή ένταση (αν θες άκου τη δική μου playlist εδώ) καθώς ήρθε η στιγμή που θα μοιραστώ όλες τις «στιγμές» που μοιράστηκα μαζί σας τη χρονιά που πέρασε

Αναγνωστικός απολογισμός 2022


Για ακόμη μια χρονιά διαβάστηκαν αρκετά βιβλία, ωστόσο ο στόχος που ήταν τα 30 βιβλία, δεν επετεύχθη. Εν τέλει διαβάστηκαν 20 βιβλία, λογοτεχνικά, παιδικά αλλά και κόμικς (τα λεγόμενα πλέον graphic novel). Τα περισσότερα βιβλία μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα στην πλειοψηφία τους: «Στην πόλη του εγκλήματος»«Αγαπητέ Θεέ»«Κάτι από μένα»«Ο χορός του Χάντινγκτον»«Στη Σεούλ»«Το μονοπάτι της αλήθειας 33»«Ναι στη Ζωή»«Το μακρύ σοκάκι»«Ψίθυροι»«Νυχτερινό τρένο»«Εδώ είν' ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ»«Ο Σκορπιός»«Τα σονέτα του Αυγούστου»«Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου»«Το βέλο της νύφης»«Λίγο πριν συμφιλιωθούμε»

Εκτός από τα μυθιστορήματα για ενήλικες, υπήρξαν και παιδικά βιβλία, πάντα επιλεγμένα. Αυτά ήταν:  «Η αλεπού μοδίστρα»«Τσίπι ο ξεχωριστός»«Το δέντρο που έδινε». Παράλληλα διαβάσαμε και το επίκαιρο graphic novel «Πρόσφυγες», το οποίο μπορεί να διαβαστεί από όλες τις ηλικίες

Να αναφερθεί πως, από δώ και στο εξής, τα παιδικά βιβλία και τα κόμικς που θα παρουσιάζονται δεν θα βαθμολογούνται. Απλώς θα γίνεται αναφορά στα θετικά και στα αρνητικά του βιβλίου. Να σημειωθεί επίσης, για αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι τα βιβλία που απευθύνονται σε μικρές ηλικίες παρουσιάζονται σε συνεργασία με εκπαιδευτικό προσχολικής ηλικίας, γνώστη του παιδικού βιβλίου

Με τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης στα βιβλία. Κι ενώ όπως προαναφέρθηκε τα παιδικά βιβλία δεν θα βαθμολογούνται αυτό δεν ισχύει για τα υπόλοιπα. Λογοτεχνικά και θεατρικά έργα θα βαθμολογούνται τόσο για την πλοκή τους, όσο και για τα λοιπά χαρακτηριστικά όπως το εξώφυλλο του έργου, το είδος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται και η επιμέλεια του (τυχόν τυπογραφικά ή και γραμματικά λάθη)


Be My Guest


Το 2022 ήταν μια χρονιά, που η σελίδα είχε καλεσμένους. Η στήλη «Be My Guest» συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά. Οι αναρτήσεις ήταν επιλεγμένες και αποκλειστικές. Συνολικά 4 άτομα μοιράστηκαν κάτι δικό τους, μια στιγμή δική τους. Δύο από αυτούς δέχθηκαν πρόταση από εμένα στο να φιλοξενηθούν και χαίρομαι πάρα πολύ που απάντησαν θετικά. Τα 4 κείμενα που δημοσιεύτηκαν είναι: «Κάνε μια θετική αλλαγή στη Ζωή σου» από τον Ιάσονα. Ο διατροφολόγος Απόστολος Γκαντουλούδης προτείνει «Θρεπτικές ιδέες για πρωινό και σνακ». Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Στέλια Σαρικά παρουσιάζει το μικρό διήγημά της με τίτλο «Το μαγικό ταξίδι της Έλμας». Τέλος, ο γνώριμος από τα παλιά, κ.Στέλιος Ντουρανίδης γράφει ένα ποίημα για την «Ανθρωπιά και την Κοινωνία»

Διαγωνισμοί του 2022


Από τότε που η σελίδα ξεκίνησε τους διαγωνισμούς, τα δώρα ήταν πάντα επιλεγμένα είτε γίνονταν σε συνεργασία με εκδοτικούς είτε με βιβλιοπωλεία της γειτονιάς είτε γενικότερα με τοπικά καταστήματα. Το 2022 ήταν μια χρονιά ωστόσο που πάρθηκε μία σημαντική απόφαση. Οι διαγωνισμοί δεν θα γίνονται σε συνεργασία με εκδοτικούς παρά μόνο με βιβλιοπωλεία της γειτονιάς και τοπικά καταστήματα. Κι όλοι θα πραγματοποιούνται στα social media της σελίδας (facebook και instagram

Επιπλέον μιας που η σελίδα έχει πάνω από μία δεκαετία στο διαδίκτυο, θα ετοιμάζονται επετειακά συλλεκτικά κουτιά που θα φέρουν την ονομασία «Μοναδικές Στιγμές με Συλλεκτικά Δώρα». Κι όλα τα κουτιά θα στέλνονται στο νικητή σε eco friendly συσκευασία. Αυτά τα κουτιά λογικά θα βγαίνουν κάθε τρίμηνο ή και τετράμηνο. Το 2022 στο σύνολο έγιναν 4 διαγωνισμοί, δόθηκαν δηλαδή 4 συλλεκτικά κουτιά

Θεατρικός απολογισμός 2022


Πάντα αγαπούσα το θέατρο αλλά να το παρακολουθώ. Τα τελευταία 3 χρόνια ωστόσο γνώρισα το θέατρο από άλλη οπτική. Έγινα μέλος θεατρικής ομάδας και το 2022 ήταν μια χρονιά που σίγουρα θα θυμάμαι για πολύ καιρό καθώς για πρώτη φορά ανέβηκα το θεατρικό σανίδι ενώ στο τέλος απεδείχθη ότι ήμουν και η πρωταγωνίστρια του έργου. 

Το 2022 ήταν όμως και μια χρονιά που παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις. Στο σύνολο 7 παραστάσεις«Οι κάτω απ' τα αστέρια», «Η Αιώνια Ειρήνη», «Η πόρνη από πάνω», «Γυάλινος κόσμος», «Μήδεια», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Ο φονιάς»

Κινηματογραφικός απολογισμός 2022


Το 2022 ήταν μια χρονιά που οι κινηματογράφοι της χώρας ανοίξανε κανονικά χωρίς περιορισμούς. Συνολικά στον κινηματόγραφο της πόλης, παρακολούθησα 9 ταινίες. Αυτές ήταν: «Σμύρνη μου αγαπημένη», «Έγκλημα στο Νείλο», «Belfast», «Νεκρό τηλέφωνο», «Θεέ μου τι σου κάναμε; 3», «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες», «Η τελευταία νύχτα με τις μάσκες», «Κοίτα  τους πως τρέχουν», «Αμστερνταμ».

Από την πλευρά του Netflix παρακολούθησα τις ταινίες «Don't Look up» και «The Adam Project» ενώ από σειρές: «Αστρολογικός Οδηγός για Ραγισμένες καρδιές» και «Luna Park». Από την πλευρά του Cinobo παρακολούθησα τις ταινίες «Πράσινη θάλασσα», «Γάζα, αγάπη μου» και «Σημείο Βρασμού». Τέλος από πλευράς Ertflix είδα την ελληνική σειρά «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου»

Μουσικός απολογισμός 2022


Παρά το γεγονός ότι πολλά ονόματα του χώρου επισκέφθηκαν τον ακριτικό Έβρο για συναυλίες, προσωπικά βρέθηκα μόλις σε μία, σε αυτήν της Καίτη Γαρμπή στην Αλεξανδρούπολη

Για πέμπτη χρονιά συνεχίστηκε η μουσική στήλη μέσα από την οποία παρουσιάζονται όλες οι νέες ελληνικές κυκλοφορίες. Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκαν η playlist της χρονιάς. 

Η playist του 2022



Τι κι αν πρόκειται για μια από τις στήλες που ανέλπιστα, αγάπησαν κάποιοι την προπερασμένη χρονιά, με τις μουσικές αναρτήσεις μάλιστα να ξεπερνούν ακόμα και τις 500 και προβολές. Το 2022 ελάχιστες ήταν οι αναρτήσεις που άγγιξαν τις 100 προβολές. Ήδη υπάρχουν σκέψεις για διακοπή της στήλης, μιας που απαιτείται χρόνος για αναζήτηση των νέων ελληνικών τραγουδιών όσο και για το γράψιμο της ανάρτησης. Προς το παρόν παρακάτω παραθέτω τις 12 playlist όπως διαμορφώθηκαν, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου γούστα.


Οι Συνεντεύξεις του 2022


Για ακόμη μια χρονιά η σελίδα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να φιλοξενήσει ανθρώπους της λογοτεχνίας αλλά και γενικότερα των τεχνών. Ιδιαίτερη και ξεχωριστή ήταν η συνέντευξη με τον εικαστικό Γιάννη Βαρσαμούδη. Είχε μάλιστα θερμή ανταπόκριση και πολλοί αναγνώστες ζήτησαν να γίνουν παρόμοιες συνεντεύξεις. Ε ναι λοιπόν έρχονται!!!  

Από την πλευρά του βιβλίου, υπήρξαν συγγραφείς, που μίλησαν για τα βιβλία τους, αλλά και για τα άμεσα συγγραφικά σχέδια τους. Ευχαριστώ πολύ κατά σειρά τους συγγραφείς που δέχτηκαν να μιλήσουν στη σελίδα μου: Δώρος Αντωνιάδης, Αλκιβιάδης Σκουλάς John Emmans, Μιχάλης Πατένταλης, Ευτυχία Δοβλέτογλου, Τάσος Βελβές, Γιώργος Κατσέλης, Γιώργος Γιώτσας, Νικόλαος Ντέτσικας, Αναστασία Τοπαλίδου

Περί Ορέξεως 


Το 2022 δεν μπήκα στην κουζίνα όσο θα ήθελα, κατάφερα όμως να μοιραστώ μαζί σας 4 συνταγές νόστιμες, υγιεινές κυρίως όμως εύκολες στην εκτέλεση: Μπισκότα με φυστικοβούτυρο, Hot dog με μπύρα, Mini ψωμάκια bagel με τρία υλικά και μους σοκολάτα με μπανάνα και αβοκάντο

Συνεργασίες του 2022


Το 2022 ήταν μια χρονιά που για τη σελίδα, έκλεισαν κάποιοι κύκλοι. Κυρίως συνεργασίες με εκδοτικούς. Ναι καλά διάβασες!!! Με κάποιους συνεχίζω, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ, με τους περισσότερους ωστόσο διέκοψα μετά και από προσωπική απόφαση. Θα μου πει κανείς γιατί; Γιατί θέλω να παρουσιάζω βιβλία που τόσο εγώ όσο και κάποιος άλλος δεν θα είχε υπόψιν του. Γιατί θέλω να παρουσιάσω βιβλία συγγραφέων από την περιοχή μου και όχι μόνο, που δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει. Δε θα λείψουν φυσικά τα βιβλία που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα. Το 2023 στόχος είναι να παρουσιαστούν κι αρκετά θεατρικά έργα.


Το 2022 υπήρξε συνεργασία με τη σελίδα Savoir Ville όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά άρθρο μου με τίτλο «5 λόγοι για να στηρίξεις τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σου». Από ενημέρωση που είχα το παραπάνω κείμενο πήγε ανέλπιστα πάρα πολύ καλά, στατιστικά ξεπέρασε τις 35000 προβολές, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και σχολιάστηκε θετικά σε πολλές βιβλιοφιλικές ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα.  

Συνεργασία με τοπική εφημερίδα


Η πιο σημαντική στιγμή για τη σελίδα και προσωπικά για μένα ήταν η συνεργασία με τοπική εφημερίδα. Είναι σημαντικό μια δουλειά τόσων χρόνων, από την οποία δεν είχα ποτέ οικονομικό όφελος, να αναγνωρίζεται από κάπου. Ιδίως όταν αυτή η αναγνώριση έρχεται από τον τόπο σου. Δε θα πω ψέματα. Υπήρξαν αναγνώστες και φίλοι που ήταν η αιτία να επιδιώξω συνεργασία με τοπικά μέσα. Το γεγονός ότι έλαβα έστω και μία θετική απάντηση είναι σημαντικό. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα. 

Για τη συνεργασία μου με την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» δε θα πω πολλά. Σίγουρα όμως είναι ένα νέο ταξίδι το οποίο εύχομαι να είναι γεμάτο όμορφες στιγμές και εμπειρίες. Όλες οι δημοσιεύσεις που έγιναν στην εφημερίδα (βιβλιοπαρουσιάσεις και συνεντεύξεις) θα τις βρει κανείς εδώ

Τα "5 αγαπημένα" του 2022


 
Για μία ακόμη χρονιά παρέθεσα τα αγαπημένα μου και δύο τοπ5 βγήκαν στον αέρα. Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αναφέρθηκα σε πέντε αγαπημένες ταινίες της Lacta ενώ με αφορμή τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision παρουσίασα τις πέντε αγαπημένες μου, ξένες συμμετοχές από το Διαγωνισμό. 


5 βιβλιοπροτάσεις του 2022


Τον Ιούλιο του 2022 εγκαινιάστηκε μια νέα στήλη με αφορμή τα δώδεκα χρόνια της σελίδας. Άνθρωποι της λογοτεχνίας παρουσιάζουν τα πέντε αγαπημένα τους βιβλία. Βιβλία που τους άλλαξαν τη ζωή ή για κάποιο λόγο τα θυμούνται μέχρι και σήμερα. Βιβλία που τους έκαναν να αγαπήσουν τη λογοτεχνία αλλά και βιβλία που θεωρούν ότι αξίζουν να διαβαστούν. 

Πέντε συγγραφείς μετά από πρόσκληση, δέχθηκαν να παρουσιάσουν και να προτείνουν πέντε βιβλία που έχουν αγαπήσει. Αυτοί ήταν οι: Μανώλης Παλαβούζης, Μαρία Φωτεινή Χαλαστάνη, Αποστολία Γκιριτζιώτη, Εύη Δουργούτη και Νικόλαος Ντέτσικας

Η στήλη συνεχίζεται και την επόμενη χρονιά!!!


➖➖➖➖➖➖➖➖

Στο κλείσιμο αυτής της αποτίμησης, δεν θα γίνουν ανακοινώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη με ακόμα καλύτερες αναρτήσεις και περιεχόμενο. Σε ότι αφορά τη συχνότητα των αναρτήσεων, αυτές θα γίνονται κάθε Τρίτη ή/και Παρασκευή. Δηλαδή μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα υπάρχει νέα δημοσίευση. 

Να ευχαριστήσω πολύ όλους εσάς που συνεχίζεται να περιηγείστε στις Δικές μου Στιγμές, να καλωσορίσω νέους αναγνώστες, που γνώρισα για άλλη μία χρονιά και τέλος να ευχαριστήσω όλους τους εκδοτικούς, που συνέβαλαν από τη δική τους πλευρά, στην ολοκλήρωση στόχων που θέτω κάθε χρονιά.   

4 σχόλια

  1. Καλή χρονιά και να συνεχίσεις να προσφέρεις όμορφες "στιγμές". Εμείς που σε γνωρίζουμε και προσωπικά, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία σου με την εφημερίδα. Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και οι "Στιγμές" σου να μας συντροφεύουν για αρκετό καιρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου. Καλή χρονιά σε σένα και στην οικογένεια σου!!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχος αναλυτικότατος απολογισμός, απόλαυσα μέχρι και τη τελευταία λέξη. Σου εύχομαι κάθε χρόνο να πετυχαίνεις τόσα και περισσότερα! 💜

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (18) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (401) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (153) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (28) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (1) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (257) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (241) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (1) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (20) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (8) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (27) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (2) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (44) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (37) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)